Atlantische Oceaan

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Sat 23 Jan 2010 14:51
17:43.04N 43:17.053W
 
Dag 15  23 januari 2010
 
Hoe erg het was en hoe ver (hoe is het ook weer?).
We zijn toe aan wat leuke walvissen rond de boot. Er was wel een dolfijn vlak naast de boot zo groot als ik nog niet eerder gezien heb. Maar hij kwam alleen boven om adem te halen.
De grote oceaan is te serieus voor spelletjes.
 
De golven zijn veel en hoog. Dan valt er niet veel actie te ondernemen. Kopje thee maken bij 1 poging gelaten, nadat het water door de kajuit gevlogen was. Wim had met zijn koffie al dezelfde ervaring. Daar ik niet veel zin heb om met een glibberige vis door de kajuit te rollen is het vissen ook uitgesteld tot rustiger tijden.
Het broodbakken hebben we behoorlijk vereenvoudigd en de broodjes zijn verrukkelijk. Gekneed wordt er alleen nog met de lepel, vervolgens noten, rozijnen of abrikozen er door mengen. Rijzen doet het met een chemisch reismiddel tijdens het bakken. 45 minuten in de oven en klaaristie.
 
Trip 125 mijl. 1 hand voor het schip en 1 voor jezelf gaat niet op, echt minstens 1,5 voor het schip (Mathilde weet zeker dat het omgekeerd is, maar daar geloof ik niets van). We zouden het rollen kunnen beperken door voor de wind te gaan laveren, maar ja, dan maak je zoveel meer mijlen. Evengoed wel weer een stuk naar het zuiden afgezakt, de gribfiles (windverwachting) lieten recht voor ons een verstoring van de passaat zien.