Santa Marta regatta

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Tue 4 Dec 2012 20:42

Op 25 november 2012 werd de eerste Santa Marta regatta gevaren. Er schreven 14 schepen in, waarvan er 8 finishten. Zes schepen keerden voortijdig terug: 2 schepen met gescheurde zeilen (er stond 20 - 30 knopen wind, windkracht 5-7, af en toe 8), 1 schip waarvan het radar uit de mast kwam zetten, en bij 1 schip leegden de kastjes zich richting kajuit. De anderen gaven op in verband met zeeziekte of omdat ze dit weer helemaal niet leuk vonden om te zeilen.

De organisatie was licht chaotisch: tot het moment van de start was het niet helemaal duidelijk waar de startlijn liep, maar het kwam allemaal niet zo nauw, de eerste prijzen waren voor de snelste catamaran en monohull, de rest van de prijzen werd verloot.

De Lion King van Ans en Harry (waar wij op meevoeren) deed het uitstekend. Voor in het veld over de startlijn en die positie heeft Harry niet meer prijs gegeven, ondanks een brekende reeflijn.
Uiteindelijk hoefden we alleen een supersnelle catamaran voor ons te dulden, de andere catamarans en monohulls werden op ruime achterstand gevaren.

Iedereen kreeg een prijs, van een internationaal vliegticket (bestemming naar keuze), een maand gratis liggen in de haven tot een geheel verzorgde hotelovernachting in een mooi natuurgebied en vele, vele flessen rum en blikjes bier.

Captain Harry op een rustig moment

Inline afbeelding 1

Inline afbeelding 2

Inline afbeelding 3


De winnaars bij de monohulls

Inline afbeelding 4