Monkey river

Lonely-Planet
Mathilde en Wim
Sat 7 Mar 2015 02:23
16:23.95N 88:27.63W

Belize, Bight bij Monkey River, 7 maart 2015 

We waren geankerd bij "No Name Cay" en we wilden naar Monkey River 5 km verder op. Met onze supersnelle dinghy moest dat toch te doen zijn. Wel groot water en onbekend terrein. We hadden ons goed voorbereid, marifoon mee en reddingsvesten, anker, drinken etc. Halverwegen de tocht zagen we het niet meer zitten, teveel koraal, we moesten te langzaam varen en we wisten niet zeker hoe we er moesten komen. 
Goed besluit, want we waren nog niet terug op de boot of een noodweer barstte los. Zoveel regen dat je geen hand voor ogen meer kon zien.
De volgende dag hebben we het over gedaan met gids Percy, "King of the Monkey River", praatte aan één stuk door: " I'm a freediver, man, until 18 meter, man". Hij was leuk en we zagen een hoop dingen die ons anders ontgaan zouden zijn.

Begin van het noodweer. Er vormde zich de ene waterhoos na de andere   

Inline afbeelding 2


Mangroven eilandje met fragatvogels. 

Inline afbeelding 3Inline afbeelding 4Inline afbeelding 5


Purper reiger met vis, teveel schotelvormig om naar binnen te krijgen, maar je kunt het wel blijven proberen natuurlijk

Inline afbeelding 6


Inline afbeelding 7


Nesten ( wel een meter lang) van de Oropendula, een vrij grote zwart met gele vogel. Om een vrouwtje te lokken maakt hij een klokkend geluid terwijl hij zijn vleugels spreidt en zich half van zijn stok laat vallen.  

Inline afbeelding 8


Hoe overleef in je in de jungle. Water drink je uit het binnenste van een tak van een bepaalde boom, een stukje schors helpt tegen de jeuk (was wel nodig, we werden lens gestoken), wat kun je eten en wat niet, etc. 
Ga niet onder de brulapen staan, want ze plassen over je heen.

Inline afbeelding 9


In het midden van de schors een stuk of vier vleermuisjes op een rijtje, één van de kleinste soorten.

Inline afbeelding 10


Ondertussen werd in het lokale restaurantje de lunch voorbereid. Het verbaast ons steeds dat honden en katten, hoe verwaarloosd soms ook, toch goed gesocialiseerd zijn. 

Inline afbeelding 11


Toegang tot de rivier met lokale bootjes. In het dorp is iedereen familie van Percy.

Inline afbeelding 12


Het ging erg hard, ongeveer 45 km/ uur

Inline afbeelding 13


Dit is wat je meestal te zien krijgt van een zeekoe, alleen zijn neus. Als je geluk hebt ook een stuk rug en met heel veel geluk ook nog zijn waaiervormige staart.

Inline afbeelding 14