Blogg 33 - 4 dag på havet.

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sat 7 Mar 2020 18:01
Blogg 33 - 4 dag på havet. Flyvefisker ser vi mange av. De flyr rundt båten hele tiden. Ingen har kommet på dekk enda men det er vel bare spørsmål om tid. Merkelige skapninger. Fugler som er født i feil kropp? Eller fisker som bare er litt spesielle og veldige ambisiøse, vill opp og frem her i verden. Vanskelig å si og vi kan jo ikke klandre de for å prøve hardt og ivrige er de. Men gode er de ikke. De kan godt være gode mot hverandre og veldig gode til å fly til å være fisker, men gode å spise er de ikke. De er ubrukelige. Bare bein og vinger. Vi får bare nyte å se de fly. En hval ble observert blant delfinene i går. Knølhval tror vi det var. Veldig spennende å se den bevege seg sakte i havet og blåse ut sin høye sky. 

Ellers har vi nå funnet vinden ser det ut til, og halvparten av strømmen. Vi toger i skrivende stund i 9 knop i nesten helt riktig retning. Vi skjærer fremdeles litt sydover for å være sikker på at vi ikke mister vinden samtidig som vi håper på å finne litt mere strøm. Mørket har lagt sitt mørke teppe over havet og Sana og klokken er ikke mere enn 1930. Det er mørkt fram til ca kl 0600 så det blir mange timer i mørket. Jeg er nå på vakten fra kl 1800 til 2200. De andre som skal på vakt senere og Katarina tar en høneblund før de skal på vakt en eller annen gang i løpet av natten. Dette er natten inn mot dag 4 på havet.

Plast i havet. På de siste dagene har vi sett 4 plasting av ulike art flyte i havet. Ikke pent, men godt det ikke er mye mere. Vår avfallssortering og håndtering er på topp så vi forurenser ikke på vår vei. Spesielt nå som vi seiler. Hurra.

Vi sliter med internet. Ved et par anledninger har jeg fått sett kommentarene dere har gitt på FB. Desverre klarer vi ikke å svare. Fortsett gjerne å kommentere så ser vi nøyere på det når vi får god internet igjen. 

Nå har det vært en pause i skrivingen. Det er rundt lunsjtider på dag 4. Vi har nå kommet så langt syd som vi ønsker og har nå rett kurs mot Hiva Oa på Marquesas. Litt mindre enn 2500 NM igjen. Om vi regner 3 uker på turen blir det ankomst den 25 mars. Vi ligger foreløpig an til å klare det før den tid, men igjen, alt er avhengig av været. 

Det er nå umulig å få lagt til bilder og jeg vet ikke om denne bloggen heller kommer frem. Mine blogger sendes til Charlotte i London som legger de ut på FB for meg. Håper denne kommer frem

Og med disse håpefulle ord avsluttes dagens blogg.