Blogg 3 - fra Shelter Bay Marina

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Fri 31 Jan 2020 20:40
IMG_1028.JPG
IMG_1026.JPGBlogg 3 - Shelter Bay Marina

90% er nå ryddet unna. Det er helt utrolig hva Sana kan svelge unna av alskens ting. Finner vi det igjen når vi trenger det? se det er et annet spørsmål. Kanskje vi skulle ha sånne "plystredingser" på hver ting som lager lyder når vi roper på dem - slike som egentlig er til nøkler vet dere. "Trusa mi hvor er du?" resulterer i et lite pip med tilhørende vibrasjon i aktre skott, øverst på babord side i forpiggen, trusenes mest naturlige hjemmested. Da  er det bare viktig at man husker å ta av plystredingsen før man tar på seg trusa og går ut i allmennheten. Plystrende truser kan jo skape litt uønsket oppmerksomhet der. Med sokker og T-skjorte som har andre tonearter kan det jo bli et helt plystreorkester. Jeg tror jeg stopper her. Fantasien deres får ta dere dit dere vil om dere skulle ønske det.

I går kveld var det samling av alle seilere. Lynkurs i hvordan vi skal gå igjennom Panama kanalen. Ja, vi skal gå igjennom den legendariske Panamakanalen. Å komme seg igjennom slusene blir antagelig den største utfordringen. Mer om dette på lørdag som er D-dagen om alt går som planlagt. 

Så mange hyggelige seilere og vi begynner så smått å bli kjent med noen, Svenskene som har motortrøbbel, en dyse eller noe slikt er på vei fra Southampton, en liten Italiener som er en stor energiklump med et stort hjerte (får håpe det er hans eget - vet jo aldri, han er nemlig hjertekirurg), en Australier som har vært i USA i 8 år og vil hjem (det skjønner jeg godt), men her kunne vel en ond sjel si at han går fra asken til ilden eller motsatt (stryk det som ikke passer). Han var litt stille og innesluttet helt til jeg skrøt av hans flotte amerikanske aksent - da ble det liv i gutten gitt.

Nå ja, kl er 0530. Første natt i Sana er unnagjort. Sov som en drøm i forpiggen, aircon suser og går og Ole Lukkøye var betraktelig snillere i natt. 6 timer før jet laggen sa at nå får det være nok, litt må du fortsatt få lide, men Katarina har klart et bedre forhold til Ole for hun sover enda. 

Snart blir det nok kurs i hvordan man kan få store fine brød. I disse likestillings tider er kurset tilgjengelig både for kvinner og menn, unge som gamle (les meg).  
Jeg vet så mye at man begynner med melblandingen vi hadde med, så blander man oppe i et eller annet og så skal det bli store fine brød til frokost. Gleder meg.

Dagen har ellers vært enkel og grei, ingen store hendelser bortsett fra at Skipper'n har ligget i motorrommet og skrudd på en vannpumpe som er veldig ulydig og gjør som den vil. Dårlig oppdragelse spør du meg. Nå skal det i sannhetens navn si at det kan være at pumpa blir uskyldig dømt, det kan være et relé så da vet dere det.

0615 er det avgang i morgen. Da får vi litt mer å skrive om så her ender dagens blogg