Peniche

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sat 16 Jul 2011 11:14
39:21.14N 09:22.50W
 
Hei igjen folkens,
Vi har hatt litt problemer med aa faa internetforbindelse saa det har blitt litt skralt med meldinger, men naa kjoerer vi igang satelittoverfoeringern slik at vi faar gitt dere litt beskjed paa hva som skjer (-: Vi har tidligere sagt at vi stort sett hatt vinden midt imot som jo er litt slitsomt naar det gjelder seiling. Naa har vi hatt flere dager med sterk vind rett bakfra (og store boelger fra siden - 2-4 meter) og det er jo heller ikke noen ideal situasjon for oss seilere (vi kunne ha seilt spinnaker men kombinasjonen av lite mannskap, mye boelger og mye vind gjorde det lite aktuelt). Vi har derfor brukt en god del liter med diesel sammen med storseil - seiling og har kommet fort fram.
 
Igaar seilte vi til Peniche i graatt vaer for det meste av dagen inntil solen spiste opp disen.  De ble 55 NM og for de som ikke er saa veldig bevandret i Nautiske mil (NM) kan det nevnes at f.eks. Horten til Koster er droeye 30 NM.  Vi fikk besoek av delfiner et par ganger og vi blir ikke troette av aa se de leke seg rundt baaten (-:
 
Peniche viste seg aa vaere en veldig hyggelig by og vi spiste fantastisk sjoemat og fikk liv i en lokal liten bar etterpaa. Vi gamle nordmenn maatte vise Portugiserene hvordan Portugisere burde danse og etter litt jobbing danset hele puben og vi gikk tilbake til baaten med et smil om munnen for aa faa vaar skjoennhetssoevn foer dagens avreise.
 
I skrivende stund er vi paa vei til Cascais uten for Lisboa hvor vi faar et par liggedager. Det blir vel ca 45 - 50 NM, men vi er allerede godt igang (-:
Skipper'n gleder seg veldig til at barna med noen venner + Broder  Erik og fru Helen moenstrer paa i Cascais paa mandag. Det blir helt full baat, men der det er hjerterom osv...
 
Naa er det snart lunsj ombord og jeg har mistanke om at det kanskje blir grillet noen poelse paa hekken. De har ligget i kjoeleskapet ganske lenge og er nok modne for avansement (opp av kjoeleskap og inn i grillen).
 
Hei saa lenge.