Blogg 28 - Grønnsaker

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Mon 2 Mar 2020 23:09
Blogg 28 - Grønnsaker. Nei, det er ikke noen mennesker jeg snakker om. Jeg ville aldri beskrive mennesker jeg møter på den måten. Alle er snille, kloke, blide og smarte mennesker. Akkurat som oss, tror jeg. (Selv om det av og til kan komme noen stygge tanker - men det er mest når vi kjører bil og det gjør vi jo ikke her). 

Nei, dagen idag kommer i store trekk til å gå med til å handle grønnsaker som skal forvelles og fryses i den grad det er plass i fryseren. Egg skal vi også handle. Jeg har lært på turen at det finnes noe som jeg vil kalle bortskjemte egg. Det er egg som har blitt oppbevart kjølig etter at de kom ut av sitt mørke varme hull. De har kortere levetid enn de som har blitt oppbevart i romtemperatur. Bortskjemte for de de har ligget avkjølt. Vi skal ha egg som ikke er bortskjemte og vi skal kjøpe de på det lokale markedet. Da varer de lenger i romtemperatur i Sana. 

Romtemperatur er et relativt begrep. Hjemme på Snarøya definerer vi vel det som 21 til 23 grader. Her er vi fornøyd med 25 til 26 grader. Værmeldingen sier 27 til 30 her og i solen er det minst 50. Vi ligger midt på ekvator. Vi skulle kjøpe litt ekstra solkrem og spurte om faktor 30. Damen bare lo, faktor 30 brukes ikke her. Faktor 50 til 70 er gjengs vare. «Do as the locals” tenkte vi og kjøpte 50. Ikke solbrent så langt.

Av andre ting skal det repareres litt rundt flyndra til storseilet (nei det er ikke en fisk i seilet), bimini skal hentes på vaskeri og monteres (bimini=soltak), noen bånd til å feste jolla med skal syes og slik fortsetter listen med hva vi skal bidra med for å løse de store verdensproblemene. Det blir en travel dag. 

Skipperne fra skutene skal møtes for å få briefing på neste leg tidlig på ettermiddagen. Etter skippermøtet er det premieutdeling fra forrige leg og deretter middag med alt mannskap på de ca tredve båtene som er med i WARC. Nei, det er ikke antrekk mørk dress. Det er en ren shorts (om den finnes) og en ren T-skjorte med Sana merke på (den finnes og er nesten ren). Og sandaler (kanskje uten sokker). 

Starten på neste leg er kl 12 lokal tid på onsdag men mer om det i en senere blogg. 

Kan ellers nevne en liten kuriositet. Når vi reiser med skyttelbåter til og fra store båter når vi er på tur, får vi en vest. Den vi fikk var oppblåsbar og det jo bra. Det skal sitte en luftpatron i hver av vestene som skal blåse den opp om man faller i vannet. Patronen var ikke montert. Patroner er jo dyrt og vest er vest selv om den må blåses opp manuelt om man faller i vannet. M.a.o. reglene har blitt fulgt til punkt og prikke. Alle skal ha på seg vest. Om den fungerer har ikke så mye med saken å gjøre for det står det ingen ting om det i regelverket. 

Vi er i dyreriket og de kan få gjøre som de vil. Og det utnytter de til de grader. Kaka tok den karen dere ser på bildet. Han fløy til bassenget og tilsynelatende ønsket å vise frem noe han var stolt av. Halsen var ihvertfall lang. 

Og med disse litt upassende ord avsluttes dagens blogg.