Lofoten dag 31 Blogg 29

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Fri 23 Jun 2017 10:30

Ja, nå ligger vi i Bodø gjestehavn med vaskemaskiner, strøm og vann på brygga, betalingsautomater og til og med en vennlig havnevertinne. Hun var veldig behjelpelig med vaskemaskinene men når vi spurte henne hvor dypt det var ved bryggen der vi lå ved lavvann, svarte hun bare at det hadde ligget store båter der før.  Så da gjorde jeg det jeg burde ha gjort tidligere, ta fram tidevannstabeller og da fant vi fort ut at den flotte gjeste plassen vi hadde fått, var et lite nummer for grunn for oss så da måtte vi ta til takke med å ligge utenpå en gammel og forlatt Bavaria. Den har vist nok ligget i gjestehavna i 6 måneder og rett og slett blitt etterlatt. Vel det er jo ikke så mye å ta vare, men litt dårlig gjort å overlate søpla til andre.

 

Vi startet fra Kjerringøy kl 0845. En litt knotete havneplassering gjorde det å kaste loss til en liten utfordring gitt en god pålandsvind rett inn i skutesida, men den klarte vi med glans på tross av mange tilskuere på brygga. Haaa’ .

 

Den korte seilturen til Bodø (kun 18 nm) gikk i rundt 4 knop på bare fokka siden vi hadde vinden rett i hekken i strålende solskinn. For de uinnvidde, rett i hekken betyr at vinden kommer bakfra og jeg mener da bakfra båten og ikke bakfra skippern. Sier dette for ordens skyld slik at det ikke skal bli noen misforståelser.

 

Naturen er fremdeles flott. Høye fjell og myke daler men nå mye grønnere og mindre hvite enn tidligere. Litt av en oksygenfabrikk langs hele denne kysten og det er jo bra. Masser av måker på havet som jakter på småsei og sild, og vi har sett mye ørn på turen.

 

Ellers har jeg vel ikke fortalt at det for et par dager siden kom en ung dame bort til meg og spurte om jeg noen gang hadde blitt fortalt at jeg lignet på John Lennon. Jeg ble veldig perpleks og var litt usikker på hvordan jeg skulle takle det. Ligner jeg på en død person selv etter de ekstremt sunne livet jeg har levd de siste par dagene, eller skulle jeg ta det som et kompliment og si ja, svært ofte, og tilby meg å synge et lite stykke av en Beatles låt. Jeg vet ikke riktig hva jeg svarte i farten, men har lært å sette pris på unge, vakre damer med dårlig syn. Det var vel de litt runde brillene og et tåkete utseende som gjorde susen.

 

Jeg kan jo ikke unnlate å nevne at jeg har lekt meget avansert ingeniør eller reparatør eller noe slikt i dag. Jeg klarte, helt på egen hånd å sjekke oljen på motoren, konkludere med at den ville ha litt mere, finne riktig hull for oljepåfyll og riktig flaske å helle fra. Så nå har jeg lært det også. Jeg tror det gikk bra.

 

Reke tråler på brygga med ferske reker ble for fristende selv om de kostet 180 kr pr kg. Dermed var den middagen i boks. En god hvit burgunder og ferske reker er mat for Mons (samt Katarina og undertegnede). Hvorfor Mons skal være en målestokk vites ikke, men det låter i det minste fint.

 

Vår gamle kjenning Flemming 75 foter’n lå også til kai her og venter på sin boss som kommer tilbake fra Trumpeland om et par dager. Da står Lofoten på tur for de også. Han måtte sikkert hjem å hente noen penger til diesel. I Brønnøysund etterfylte de litt og nå må de  kanskje fylle litt til. Man kan se at eierene av tankstasjonene gnir seg godt i hendene når de legger til. Kapteinen og vertinnen som bor fast om bord passer båten og gjør alt klart. Super hyggelige mennesker (selv om de er Svenske). Eieren må være en handelsmann fra forrige generasjon som har klart å holde på slike gamle gode tradisjoner.

 

Vi har ikke fått anledning til å se så mye av Bodø enda, men det skal vi snart rette på. En liten kveldstur etter at Katarina har gjort en masse med unødige greier for at det skal se pent og rent ut til Arne og Nina som kommer. Nå må jeg ut å lete etter bedre internett. Tar med kikkerten og ser opp i skyen for det meste er i skyen har jeg skjønt.  Jeg gruer meg også litt til i morgen. Arne har med seg posten min. Er det noen som noen gang har mottatt noe positivt i posten ? Bare regninger og purringer og dårlig reklame på ting jeg ikke vil ha og andre dårlige nyheter. Det eneste normalt positive er julekort, men det har vi jo sluttet å sende også. Dessuten er det jo ikke jul nå så da blir det jo ikke noe positivt i posten i morgen.

 

Vi rakk et par øl på bryggekanten i sola før bloggen kommer på lufta men nå gir vi oss for i dag.

 

PS. Et uredigert video opptak fra gårsdagens seilas klarte i nattens mulm og internet-mørke å laste seg inn på Youtube så her er en link. Gir en liten stemningsrapport. https://www.youtube.com/watch?v=E-2NTCyDwHQ&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image