Agadir

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Mon 15 Aug 2011 20:41
30:25.18N 09:37.01W
 
Tidlig igaar kom vi inn til Agadir. Vi var litt spent paa hvordan det ville gaa igjennom tollen, og hihaaa - det gikk som ett skudd:)
Tror det skal gaa greit imorgen ogsaa, da kursen settes mot Lanzarote.
 
Det siste stykket ble det fisket masse fisk. Vi dro inn 5 tunfisk paa noen hektiske morgentimer, og dette ble filetert og gjort klart.
Saa naar vi klappert til kai, ble det tatt en ankerdram, Haakon ordnet tollen og deretter ble det spist tunfisk til vi ikke orket mer.
Det smakte perfekt:) Etter et bad for Kjetil, Arne og Petter ble det en liten hoeneblund. Det trengte vi nok;-)
Deretter var det ut aa spise. Der fikk vi ordnet guidet tur til en landsby litt inn i landet - Tourredant. Vi fikk en liten titt paa Atlas fjellene paa veien, geiter og dromdarer ble fanget paa kamera. Der fikk vi ogsaa en smak paa innlandsklimaet - tipper tempraturen laa paa nesten 40 grader. Varmt!!
Vi gikk igjennom Medinaen der oppe ogsaa, og besoekte et en liten bedrift som utviklet olje som ble gjort om til kremer. Der ble det handlet oljer og kremer i forskjellige varianter til glede for baade oss og de hjemme:)
 
Naa er det forberedelser til morgendagen, innkjoep av proviant, oppdatering av blogger (har vaert daarlig her, var i ustand paa bryggeanlegget), sjekk av vaermeldinger for overfarten til Lanzarote foer vi spiser et siste maaltid her.
Maa si at moete med Marokko har vaert fint, de er utrolig vennlige og hjelpsomme. Litt byraakratisk, men naar vi fant ut hvordan det fungerte har det ogsaa gaat greit:) Eneste tingen de reagerte paa er at de ikke vil fotograferes, Det maa vi avklare foer vi tar det..
 
Neste etappe er paa rundt 220 nm, det vil si at vi skal veare paa sjoen i ca. 1 1/2 dogn. Vindene er gunstige litt utpaa, saa blir litt motorkjoering foer seilene kommer opp. Saa faar vi ta det som det kommer:)
 
Ship O'hoi
Capraia

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image