Nieuwpoort

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Tue 21 Jun 2011 06:35
51:08.46N 2:44.43E
Etter to dager med kuling fra sørvest, løyet vinden og vi fikk tatt et nytt skikkelig skritt sørover. Egentlig tok vi første skritt på søndag, stolte på meldingene om avtagende vind og la ut fra Scheveningen kl 1300. Etter å ha stampet i motvind og høye bølger i ca fem timer uten antydning til mindre vind, snudde vi og returnerte til utløpet av kanalen inn til Rotterdam.

I går var det betydelig mindre vind, og vi la vei sørover. Dessverre løyet vinden helt, og det ble ti timer for motor. Ca 80 nm hit til Nieuwpoort i Belgia.

Nieuwpoort var en utdødd liten by på en mandag kveld i regnvær, så det ble lite "hæla i taket" (igjen). I dag satser vi på et nytt strekk sørover, f. eks. til Calais, så får vi se om det er mere liv der ;-)

Ombord


From: arneengen {CHANGE TO AT} hotmail {DOT} com
To: capraia+diary-315226 {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com
Subject: RE: Scheveningen
Date: Sun, 19 Jun 2011 10:34:57 +0200

52:06.2N 4:15.3E
Vi ligger fortsatt i Scheveningen utenfor Haag og venter paa vaeret. Kuling midt i trynet gjoer det uaktuelt aa legge utpaa. I gaar hadde vi hoeyeste avlesning paa vindintrumentet paa 20,8 m/s, og det var inne i havna!!
 
Det ble en liten tur inn til Haag sentrum i gaar. Trivelige gaagater og mye folk, men lite aa se paa. Det ble derfor en pizza og retur med el-cab!
I morgen er det meldt betydelig mindre vind, saa da faar vi forsoeke aa ta et nytt skritt soerover.
 
Ombord: Hallstein, Håkon, Leif og Arne