Blogg 11 - Las Perlas og nå tilbake til øya Contad ora.

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Tue 11 Feb 2020 13:49
Ja det ble et langt strekk idag. 3 NM og ca 30 min tilbake til øya Contadora på Las Perlas. Det er her hovedsetet for WARC (World ARC) holder til. Det er de som arrangerer dette World Seiling Race for Cruisers som vi er med på. Også kalt Yellow shirts (de går med gule T-skjorter).  Og her hadde de arrangert en Barbecue på stranden og det måtte vi jo være med på. I bukta ligger det derfor nå  ca 30 flotte svaner (les skuter) på svai. Den ene vakrere enn den andre dupper behagelig i de små bølgene som lurer seg rundt hjørnet på øya. 

Gjennomsnittlig størelse på båtene vites ikke, men at snittet er godt over 50 fot er ganske så sikkert. Mange nye fine og noen gamle gode og et par vi ikke snakker så høyt om. 

Klokken er 17 og alle jollene strømmer inn til stranden som småbarn til karusellen. Litt latter, skrik og skrål når jollene skal igjennom brenningene. At man blir litt våte og får saltstriper i shortsen hører med når man er på strandhugg. Det ble servert GT som vordrink (1 milliliter gin og en liter Tonic), men praten kom godt igang allikevel. 

Gjetter på at det er ca 100+ mennesker her. Veldig interessante mennesker. Mange artige historier å høre. Finnen som har seilt Whitbread around The World på  80 tallet, som deretter bygget opp et SW firma som nå er solgt, paret fra Australia som nå snart er hjemme igjen etter en jordomseiling (kun ca 10.000 NM igjen). Han driver et seilbåtcharter i Sydney som har 12000 kunder i året, det Belgiske ekteparet som seiler kun de to jorda rundt etter å ha krysset flere ganger over Atlanterhavet, Svenskene som desverre må avbryte p.g.a. store motorproblemer og i følge Katarina, paret som fikk nytt mannskap ombord, kona gikk i fra båten og mannen med den nye mannen som kom ombord og mannen ble igjen i båten med damen som kom ombord som mannskap og som nå har blitt et par. Det er mye som vokser fort i varmen.

Ut til skuta igjen i mørke er også en liten ekspedisjon i seg selv. Hvilken av alle disse lanternene tilhører skuta vår? Vi kom vel frem - 7 pers i jolla i mørket er bare koselig. 

Og med disse svært dype refleksjonene avsluttes dagens blogg.