Lofoten dag 10 - Blogg 7

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Thu 1 Jun 2017 18:40

Hei og hå igjen

Da har vi kastet loss fra Bergen i nydelig solskinn og svak motvind. Det blir å gå Straumane i dag. Masser av broer og trange kanaler. Mye flott å se på. Flotte hus på de merkeligste steder (hva lever de av mon tro) og mye flott natur med mye trær (de vet vi hva lever av).

 

Vi har ingen merkbare effekter av den Cognacen  vi smakte på i går. Vi måtte nemlig smake litt etter en dyp og grundig diskusjon. Som kjent er det jo slik at Linjeakevitten seiler til Australia og tilbake for å få gynging og varmeendringer i tre tønner. Vi hadde gjemt en liten flaske Cognac i lasset som gikk over fjellet til Bergen og så vi lurte vi da på om gyngingen i bilen over fjellet og temperaturendringene kunne gjøre Cognacen bedre. At den da var i en lastebil og i en glassflaske og ikke i en tønne overså vi med vilje. Ingeniørene vil jo si at dette ikke kunne gi samme effekt, men det er jo ikke alltid at ingeniørene har rett så vi lot tvilen komme Cognacen til gode og smakte. Etter den første smaken var vi fremdeles i tvil så vi måtte ta en til og vi syntes den var litt bedre så da tok vi en til for å se om trenden fortsatte, men deretter stoppet vi faktisk opp med uforrettet sak. Det ble middag isteden. Laks og ål. Ålen inneholdt litt for mye Omega 3 så den måtte tynnes ut med en ørliten skvett med rom. Ad Cognacen, vi må kanskje ta en smak til i kveld for å se om båtturen nordover kan ha hatt en effekt.

 

I skrivende stund har vi gjort unna 27 NM og har vel en formening om at vi bør få en god del sjømil til før vi gir oss for dagen. Vi satser på å nå Ålesund den 3dje hvor Per Gunnar og Mariannne kommer om bord. Det blir kjempehyggelig. Håkon har planer om å reise hjem og det er ikke hyggelig. Ikke si noe, men jeg lurer på om jeg skal prøve å lure noe i morgenjuicen hans som ikke har vært på lastebil over fjellet som gjør at han sovner til vi har kastet loss, men ulempen er at Lise sikkert ikke blir helt fornøyd, men hun er jo tross alt langt unna…

 

Det er helt fantastisk å gå i disse trange farvannene og nå går vi inn i en ny kanal så her får jeg ta en pause. Litt grilling på akterdekket til lunsj hører jo også med. Og sånn går nå dagan.

 

Etter lunsj passerte vi Mongstad og for de av dere som ikke er unge og husker godt og de av dere som er så gamle at dere husker godt det som var for lenge siden, kommer myntenheten en Mong herifra. En Mong er lik overskridelsen på budsjettet der oppe og er lik 4 milliarder kr. Det er en veldig nyttig valuta å bruke nå man f.eks. snakker om båt og jaktbudsjett for da høres det så lite ut. F.eks er dette budsjettet langt under en 10 dels promille av en Mong og det kan jo ikke være mye ?

 

Vi krysset deretter Sognefjorden i nydelig solskinn. Det er så vakkert at man må klype seg i armen for å tro det (det var ingen andre å klype i armen, bortsett fra Håkon og han ville sikkert klype tilbake og da er man jo like langt).

 

For øvrig har vi nå fått klarhet i hva «mellom bakkar og berg kommer ifra». Der har vi seilt i dag. Og også uttrykket «bro, bro, brille». For uten min brille hadde jeg jo ikke sett alle de broene vi har passert under i dag.

 

Når det begynte å nærme seg middagstid, kom vi til å tenke på at vi ikke hadde planlagt noe middag, så da måtte vi avse 15 min til fisking å så var den saken klar. 20 minutter senere var vi i havn i havna på Værlandet (vi har unnagjort 66 nm = ca Marstrand til Strømstad). Og etter litt regning på tidevannet, slo vi oss til ro. En Asiatisk inspirert fiskegryte ble fortært med stor fornøyelse og sukk. Omega 3 inntaket var i boks (og dermed unnskyldningen for å teste dagens seilas sin innvirkning på modenheten til Cognacen. Så langt har vi ikke kommet enda fordi jeg tror kanskje det er fornuftig å gjøre bloggen ferdig først. Men tiden renner ut så her stopper denne bloggen.

 

 

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image