Havet mellom Marokko og Lanzarote

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Tue 16 Aug 2011 19:43
29:58.91N 10:54.22W
 
Vi troester oss med at vi fikk en god luncv idag (Hamburger med loek og paprika) for den godt planlagte middagen (Bonito filet bakt i folie med loek, olje ++) maa nok vente til imorgen. Vi hadde nok klart aa lage middagen, men aa spise den paa en sivilisert maate hadde blitt en utfordring.
 
Jeg (skippern) har nettopp tatt en liten pause fra vakta for aa skrive litt og ute har det naa blaast jevnt mellom 12 og 16 m/s som med andre ord er en skikkelig kuling eller hatter og hoey som de kanskje sier paa Hedemarken. Dette medfoerer boelger som naar opp i mot 3 til 4 meter (de stoerste) og ogsaa at Capraia har tatt paa seg joggeskoa og suser avgaarde mellom 7,5 og 9,5 knop. Jeg fikk en surf paa 10,5 like foer jeg gikk ned. Dette medfoerer ganske mye bevegelse i baaten og derfor uttalelsen om mangel paa aa spise sivilisert.
 
Det foelse naa som aa kjoere berg og dalbane som samtidig heller godt paa skraa, men livet under dekk gaar ellers sin vante gang. Kjetil sitter i bar overkropp og leser en bok, Haakon ligger i koeya og synger litt for seg selv, Arne staar til rors, Ivar leser paa IPAD i koeya og Petter har naa ogsaa tatt frem boka etter aa ha gaatt av vakten.
 
Vi maatte ogsaa utsette en annen glede. Champagne. Vi hadde blitt enige om  aa vurdere et glass etter at vi hadde passert 30 grader Nord, men champis og 14 ms passer daarlig sammen (-:
 
Vi seiler med 2 rev i storseilet og full kryssfokk og det ser ut til aa vaere helt rett seilfoering naa. Det gaar som sagt veldig bra naa og vi regner med aa vaere paa Lanzarote ut paa eftermiddagen imorgen lokal tid (kveld norsk tid) og til de av dere som venter spent paa en telefon, husk at det tar fort en time eller to aa klargjoere baaten foreta alt papirarbeidet som skal prosesseres foer vi kan endelig kan fortoeye skuta permanent til en god bryggeplass. Mao det blir fort kveld i norge foer alt dette er paa plass og faar vi mindre vind imorgen kan det ta lenger (-:
 
Jeg sitter og skriver paa skraa og foeler at jeg maa faa flyttet litt paa meg naa so hei og haa fra Capraia og Skippern
(haaper jeg faar satelitt telefonen til aa virke naa ..)