Blogg 30 - 1 dag på havet

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Thu 5 Mar 2020 13:33
Blogg 30 - 1 dag på havet. Ja da er vi i gang med det lange strekket. Klokken er 01:07 på natten og jeg sitter nå min første nattevakt på dette strekket. Det er stille på vakt nå. Litt yr i luften, 1,5 sm vind (tilnærmet vindstille) og da blir det dessverre motor, men det er en flott motor som går stille så det er greit. Vi har begynt å se de store stillehavsdønningene. De er så myke og fine og avstanden mellom bølgetoppene er så store at vi knapt merker de. Spesielt liv de har de der bølgene. Fødes på havet og har en rolig tilværelse noen uker før de blir skikkelig sinte og dør når de treffer en vakker strand på den andre siden av havet. 

Avreise eller nærmere bestemt utsjekkingen fra Galapagos er interresant. 7 personer kommer med water taxi for å sjekke oss ut. Politi og mange andre offisielle personer. Usikker på hvem som er hvem men alle er blide og mange papirer blir skrevet og underskrevet og passene skal sjekkes. Båten skal også inspiseres innvendig men det gjøres veldig overfladisk. De har stor respekt for den store flotte skuta. Etter 20 min er det ferdig. Nå er det tid for bilder. Nesten alle vil stå bak roret og et par vil på dekket for å bli tatt bilder av (etter at de har tatt av seg uniformsjakken. Det er tydligvis få båter som skal sjekkes ut og inn i løpet av et år. 

Og her ble det en pause i skrivingen. Det begynte å regne og det ble litt vindendringer som resulterte i litt kursjusteringer i forbindelse med lavtrykket. 

Starten var udramatisk i lite vind. Litt over tredve flott skuter på starlinja og litt prestisje er det jo å få en god start selvom seilasen varer i rundt 21 dager. 

Fiskestanga ble tatt i bruk. To napp på ettermiddagen. Den ene fisken slapp unna med sjokket, den andre, en liten Dorado skal få fornøyelsen av å glede våre struper til middag i morgen antageligvis. Den er ihvertfall ferdig filetert. 

Sana er et slagskip, et teknisk meget avansert skip, og det er for det meste en stor fordel, men det kan også by på noen utfordringer. Vi har en slik teknisk utfordring nå, men det jobbes med saken og vi håper å ha ting på plass igjen i morgen. 

Og med disse oppløftende ord, avsluttes dagens blogg.