Lofoten, dag 5

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sat 27 May 2017 21:00


Emne: SV: Lofoten, dag 5

 

Dag 5

 

Hei igjen seilere, landkrabber og alle andre,

 

Dag 5 kom veldig fort siden dag 4 ble veeeldig lang. Dag 5 startet med rebelje kl 0730 og alle kom fort i full sving. Det var 9 båter som lå utenpå hverandre i Skagen og en av de som lå nesten innerst bestemte for seg selv og alle andre at vi skulle kaste loss kl 0800 og slik ble det og det passet veldig bra for oss. Etter at vi hadde våknet og kastet loss i de klærne vi fant nærmest og John som skulle hoppe av fikk vi nesten ikke sagt bye, bye til. Etter litt fomling fikk vi pakket ned fortøyninger, satt opp seil og spist litt frokost.

 

Vi var ikke helt sikre på hvor vi skulle, men etter å ha sett an vær og vind fant vi ut at Kristiansand var et greit mål (om vi ikke fant på noe annet under veis). Vi startet med vind rett i mot, tykk tåke og motstrøm. At det ikke var solskinn på morgenen var kanskje greit for noen trøtte øyne.

Utenfor Skagen går all skipstrafikk til hele Baltikum så vi måtte seile litt slalom i tåkehavet for å holde oss unna alle tank og stykkgodsbåtene som var på vei til og fra kjære Putin og alle de andre sjarmerende menneskene i den delen av verden.

 

Etter  hvert strålte solen og det forventede og etterlengtede vindskiftet kom sigende. Det ble code zero og fart på skuta i et helt fantastisk vær. Alle sår var leget og etter noen få snorketak på dekk satt latteren løst som vanlig. Turen til Kristiansand tok oss 12 timer og vi la bak oss 99 NM så farten var god. Skipperns Chii Con Carne (godt hjulpet av viseadministrerende kokkesjef Kjetil) ble fortært under veis mens rødvinen ventet tålmodig til vi lå i havn. Kjetil og Leif sto opp veldig tidlig og tok bussen som gikk 0550 til Oslo. Håkon og jeg våknet av styret og bestemte oss for å kaste loss kl 0700, men det kommer det mere om i neste blogg, vi er i skrivende stund fremdeles under veis.

 

PS ! vi har også fått ryddet i salongen, ser pent ut nå, ikke sant ??

 

Hilsener fra Skippern

 

JPEG image