Re: Atlanter'n Dag 2

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Mon 21 Nov 2011 15:39
26:11.68N 17:12.84W
 
Hvorfor i all verden kan ikke fisk forstaa at det er moro aa staa paa vannski ??? Da hadde jeg sikkert fatt den fisken ombord. Den laa kun aa surfet paa magen etter baaten i nesten 9 knop og da ville ikke kroken vaere med lenger og den slapp. Aesj.. Men snoerene henger ute, kanskje kommer det en annen paa som har vaert paa surfekurs -:
 
1 doegn er unagjordt og vi er ikke helt inne i rutinene enda. Det sies at det gaar 2 til 3 doegn for det er paa plass. Vi hadde en fantastisk start som vi skrev om igaar, men derifra gikk ting ikke saa greit. Vi havnet i et stillebelte sammen med en haug andre nordmenn som har samme strateg og vaerraadgiver som oss og vi sosa rundt i Nord, oest, syd og vest og lette etter bare littegranne blest, men det ble neste ingen vind og andre seilte rundt oss og vi skle ned paa resultatlista ganske saa betraktelig. Vi fikk en oppdatering idag kl 0400. Var da nr 86 av ca 240 - aesj igjen.. En liten troest var at vi seilte ved siden av han som foelte seg helt sikker paa at han skulle vinne hele racet og at vi traff paa Koko igjen paa morgenkvisten idag. De satset paa en mer sydeligere rute enn oss... Resultatlista var en flott anledning til aa minne hverandre om at vi er her for aa ha det hyggelig og goey og ikke bry oss saa mye om resultatene... hmmm
 
Dagen idag har ogsaa vaert preget av mangel paa vind. Det er saa store boelger her ute at vi maa ha en god del vind for aa faa seilene til aa staa. Vi kan kjoere litt motor, men vi faar da store straffetillegg saa det lar vi vaere saa mye som mulig. Naa har endelig vinden satt seg litt ser det ut til og vi har klint til med det stoerste seilet vi har: en Spinaker/Genaker paa litt under 180 kvadratmeter. Ingvild har farget den og den er blaa, rosa og gul og absolutt ingen, ingen har maken (-:  Kjetil logget en surf paa 11 knop for en liten stund siden  (som sagt haaper paa fisk med store og kraftige underkjever). Og jeg holder meg fast med den ene haanden og skriver med den andre og ser 9,7 paa displayet akkurat naa. (snittet blir lavere dog, vi maa opp boelgedalene ogsaa).
 
Arne har staatt for lunsjen idag, salat med varm kylling og spagetti. fortreffelig.
 
Nei naa skal jeg snart paa en 6 timers vakt saa naa faar jeg gi meg. Hei og haa fra alle oss paa havet.
 
skippern