Atlanter'n Dag 1

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sun 20 Nov 2011 20:36
27:22.94N 15:39.88W
Hei folkens,
 
Tro det eller ei, vi er ivei (-:
 
Vi forlot havnen med full hornmusikk og masser av folk som vinket og ropte heia Norge. Det var en herlig foelelse og adrenalinen boblet litt i kroppen. Vi stakk ut tidlig for vi maatte lage litt vann. Sikker paa at vi var eneste baat som forlot havna med tomme vanntanker (-: Vi er saa kresne at vi kun drikker vann vi lager selv (-:. Vanntankene ble fulle naar vi kom til sydspissen av Gran Canari saa naa er vi godt skodd paa den fronten ogsaa...
 
Selve starten ble planlagt noeye og teamwork fungerte perfekt. Vi kom godt over startlinja og spinnakeren ble satt fort og greit. Knallstart (-: (-:..  Vi laa blandt de foerste i feltet. Ettersom vi, med vaare nesten 47 fot, er mindre enn snittet av baatene, regnet vi med at en armada med virkelig store baater skulle passere oss, men de uteble og uteble og Katarina som fulgte oss noeye paa web kunne konstatere at vi laa klart i ledelsen i vaar klasse etter en time (-: Hurra, hurra (-:
 
Vaare gode venner i Ko-Ko, en Najad 57, laa som seg hoer og boer foran oss, men jammen tok vi ikke de igjen ogsaa saa humoeret var paa topp.
Et skaar i gleden var det imidlertid naar vi saa KoKo miste genaker i vannet en halvtimes tid senere. Det saa ut som om de fikk den opp i baaten igjen og vi haaper at ingen ting gikk istykker !
 
Vi raste avgaarde og vinden oekte, og oekte (det visste vi den ville), og hovmod staar for fall (-: Vi ga oss ikke og broachet en, gang, to ganger og tre ganger og ble da enige om at 13 + sekund meter vind (skikkelig kuling) er for mye for spinnaker og fikk den saa ned og naa seiler vi med stor genoa og med et rev i storseilet i 7 knop. Vinden har ogsaa loeyet igjen og vi lurer paa hva vi skal ha oppe av seil over natten.
 
Det er bekmoerkt ute rundt kl 1830 og det begrenser seilingen litt. Vi noeler litt med aa sette spinnaker igjen i moerket..
 
Indrefilet av svin og bakt loek er naa satt til livs. Vi lager mat paa omgang og idag var det undertegnede som kokte paa skraa (-:
 
Naa er det kaffe og blogg skriving og nattevaktsystemet er igang.  Forenklet gaar det ut paa at vi har alle 4 timers vakter, to er paa vakt hele tiden og vaktskifte roterer slik at det altid kommer en ny person paa vakt hver 2 time. (der klarte jeg nok aa forvirre mange av dere (-:)
 
Jeg tror vi faar avslutte her, kaffen blir kald og det er for mye paa skraa til at jeg kan drikke kaffe og skrive samtidig.
 
Hei og haa, flott foerste dag.
 
Hilsen fra skippern og gjengen
PS ! utrolig merkelig foelelse aa slaa av mobilen og vite at den ikke skal paa foer om mange, mange, dager..

JPEG image

JPEG image

JPEG image