Biscaya II

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Tue 28 Jun 2011 10:40
47:32.22N 6:27.80W
 
Hei alle sammen
Vaar foerste natt over Biscaya er overstaatt, og som seg hoer og boer, antar jeg, ikke uten litt dramatikk. vi suste avgaarde i moerket i droeye 9 knop med fullt storseil og revet genoa 1 (den stoerste) og foelte at vi hadde litt for mye klut oppe. Vi bestemte oss for aa reve, men desverre roek rulle systemet og vips fikk vi full genoa og ikke redusert genoa i store boelger og masser av vind. Det ble nesten alle man paa dekk - ingen sov nok spesielt godt allikevel (-: - , bortsett fra Arne som tappert fortsatte aa proeve aa faa sin vellykkede skjoennhetssoevn, Etter en liten raadslagning besluttet vi aa reve storseilet og la den store genoaen staa, men desverre innebaerer dette aa snu baaten nesten opp i vinden i bekmoerket. Fordekksgeneral Leif tok paa seg full mundur og forsvant paa dekk med lommelykt mens resten av mannskapet gjorde en tapper jobb paa aa trekke i de rette tauene til rett tid. Manoeveren tok litt tid, men vi fikk inn to rev i stor'n og la oss tilbake paa kurs og seilte videre i 8 til 9 knops fart.
 
Fra den Engelske kanalen og nedover gikk vi midt i separasjonslinja for storbaat trafikken. Paa daarlig nosk betyr det at vi i realiteten var paa joggetur paa midtrabbatten paa E6 mellom Oslo og Drammen. Det var spesielt artig i moerket. Vi saa en nesten konstant stroem av store skip paa hver side av baaten, de til styrbord paa vei sydover og de paa babord paa vei nordover. Alle hadde tydligvis lest den samme boka som oss, de faar ikke lov til aa kjoere i midtfeltet (men vi er saa smaa at det teller ikke (-:).
 
Naa har morgenen kommet og solen skinner saa lenge det varer. Arne kontrollerer vaktlista for resten av turen, Leif og Kjetil er paa vakt, Haakon og Petter tar seg en lur ("de bare forbereder seg, reder seg..) og jeg skriver mail paa skraa. Petter vil sende den over satelitt naar han vaakner. Vi suser avgaarde i 8-9 knop i ganske store boelger og naar jeg skriver store boelger er det de som ser ut til aa vaere 4-5 m hoye (du ser nesten opp paa de naar de er naerme baaten, men realiteten er nok at de kun er 2 til 3 meter.
 
Paa foerste doegn gjorde vi unna 190 NM og vi har i skrivende stund 265 nautiske igjen. Vi seiler i vind fra Nordvest og venter en dreining til Nordoest til natten. Naar vi naermer oss La Coruna, frventer vi vind helt opp i 17-18 meter pr sek og hoeyere boelger og det antagelig paa natten saa vi begynner saa smaatt aa legge en plan - kan godt vaere at det bare blir stormfokk ettersom rullesystemet har sagt takk for seg .. 
Vi regner med aa komme frem til Coruna en eller gang immellom sent onsdag kveld og torsdag formiddag. Alle mann alle har alerede lagt klart favoritt shortsen og t-skjorten (den kortermede) og gleder oss til aa gjemme bort ullundertoeyet som vi har hatt paa hver dag siden vi forlot Norge... (og ja da, de har blitt vasket under veis - tror jeg (-: )
 
Vi er i godt humoer som seg hoer og boer - slutter aa skrive naa, paa med solkrem og litt mer klaer og nyte utskten.
 
Med kjaerlig hilsen til familie, kjente, venner og alle andre intresserte fra
Skipper'n