Havet utenfor Marokko

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Fri 12 Aug 2011 18:42
34:48.80N 7:27.18W
 
Tjo, hei og og hurra. Endelig, endelig (-:  
Chili Con Carnen maa vente til imorgen (-: ... Eventyret begynte med at vi saa mer enn 150 delfiner som hoppet fra boelge til boelge noen hundre meter fra baaten. Helt utrolig flott. Vi gjettet paa fisk og kastet ut snoeret og JA, vi har faatt fisk og ikke hvilken som helst fisk heller. Tre flotte tunfisk gikk endelig paa vaare lengselsfulle kroker. De ble halt ombord etter alle kunstens regler med hele mannskapet i aktivitet. Skipperns fileteringserfaring fra Nord Norge fiskingen kom til sin fulle rett og naa skal det snart bli Sashimi til forrett (og ja da, vi har wasabi ombord) og grillet tunfisk (raa inni) med ris og hollandaisaus.
 
Ganske raskt etter utseilingen fikk vi besoek av et delfinpar. De var enormt store og vi har aldri opplevd noe lignende de laa aa kloedde seg pa fronten av baaten i full fart. Hadde vi hatt 10 cm lengre armer kunne vi ha tatt paa de mange, mange ganger i loepet av de 20 min de var med oss. Gled dere til aa see videoen.
 
Utsjekkingen fra Rabat tok en god time med flere besoek ombord og mye papirer som maatte fylles ut. Til og med narkotikahund kom ombord for aa snuse, men alt dette gikk etterhvert greit (spesielt etter at tolleren fikk en stor fet cigar av skipperns samling) og vi kunne loses (fulgte etter en rib) ut av havneomraadet og ut av elven gjennom brenningene og vips var vi ute paa havet igjen. Politibaaten kom paa et siste besoek og sjekket med riben om vi hadde faatt noe ombord paa veien ut til havet. Havet : Herlig, herlig. Helt nydelig vaer, ligger paa kryss og koser oss i store slake doenninger fin liten varm bris og mellom 4,5 og 7 knop fart plus litt koselig gammel jazz paa radioen. Not bad. Fremdriften er ikke fantastisk, men det er vel egentlig ikke saa viktig,, vi kommer nok frem en dag (-:
 
Hei og haa fra skippern og gjengen
(naa blir det sashimi (-: - men ingen vin )-: ingen alkohol paa havet er regelen) - (bortsett fra at Arne har definert en oel som ikke alkohol (-:
 
 

JPEG image