Blogg 10 - Samme sted - Dykking og Yoga

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Mon 10 Feb 2020 13:23
Blogg 10 - Samme sted. Ja vi har ligget et helt døgn på samme sted. Det er så vakkert her.  Når vi kom inn var det en liten strand og tidlig på morgenen var det en kjempestor strand men nå er den liten igjen, ja stranden altså. Og ettersom alle de som leser bloggen har en IQ som er over snittet har dere skjønt at det er tidevannet som gjør forskjellen.  MEN her er den store gåten, det er vel kanskje 1 meter tidevannsforskjell på den ene siden av Panamakanalen (Karibien siden) og opp til 6 meter på Stillehavssiden og det er kun ca 30 NM i distanse mellom de to..... Det er sikkert en klok sjel som kan gi en forklaring på dette. Gleder meg til å se kommentarene.

Apropos IQ, Jeg kan ikke huske at jeg noen sinne har truffet en person som sier at han / hun har mindre enn middels IQ, men kanskje de / vi bare ikke er smarte nok til å forstå det ? forstå det den som kan.... 

Her vi er nå, er det ca 4 meter tidevannsforskjell og på lavvann gjør det stranden ca 100 meter større. Fantastisk strand. Tidlig på morgenen kom en jolle fra en nabobåt og spurte om noen ville være med på Yoga på stranden. Jeg ble plutselig veldig opptatt med noe veldig, veldig viktig, men Astrid og Katarina kastet seg gladelig i jolla til vår engelske nabo og borte ble de. 

Den Engelske damen hadde også fått en stor Mahi Mahi (samme som Dorado og Gullmakrell) på vei ut til Perlas fra Panama. At Knut og jeg ikke fikk fisk ble jo ekstra sårt når en middelaldrende Engelsk dame fikk en flott fisk på samme strekningen. Det blir dårlig med søvn i natt. 

Min selvsikkerhet når det gjelder dykking fikk en alvorlig smell etter at jeg dykket i vinter med en elendig instruktør fra Oslo Dykkesenter i tørrdrakt, så spenningen var veldig stor når vi nå skulle ta et første dykk i Stillehavet. Treningsdykk. Asle og Knut som er veldig erfarne dykkere tok Øystein og meg (amatøren) under vingene  og fikk oss ned på bunnen. Vi var gode på bunn. Og ikke så helt ille ellers heller. Øystein er en fisk i vannet og jeg vet ikke hva jeg er men morsomt er det og vi gleder oss til neste dykk allerede. Som kanskje skjer allerede i morgen. Vi har kompressor ombord så vi kan fylle flaskene selv (les skippern). Snakk om å ha ting på stell.

Det blir Barbecue på stranden i kveld. Damebåten tok inititativet. Alle tar med seg grillmat og så blir det Party helt til høyvannet kommer eller mørket siger på. Stryk det som ikke passer (det ble mørket for det var høyvann når vi kom inn). Og vi fikk alle smake på den flotte fisken som hadde godgjort seg i glørne i bålet.

Og med disse fortreffelige og avgjørende ord, avsluttes dagens blogg.