Atlanter'n dag 15

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Mon 5 Dec 2011 10:09
15:19.96N 55:51.16W
 
Ja saa vet dere det, vaar computer ombord har tatt styringen selv. Han eller hun (tror den er tveegget) bestemte seg for aa bruke opp alle pre paid pengene vi hadde paa vaart sim kort som gjelder satelitt telefonen og visj saa var 2000 kr borte og vi helt uten mulighet til aa kommunisere med satelittelefonen som vi er saa avhengig av.
 
Vi fikk dermed ikke mulighet til aa faa vaermelding fra Mads, kunne ikke legge inn blogg og kunne ikke faa en oppdatering om vaare konkurenter og det paa det kanskje mest kritiske tidspunktet i konkuransen. Bad news !!!
 
Det virkelige merkelige er at det ikke ser ut til aa vaere en mulighet til aa toppe opp sim kortet med nye kroner uten aa ringe og ringe kan vi jo ikke fordi vi ikke har penger paa kortet...hmmm... M.a.o vet jeg ikke om dere kommer til aa lese denne bloggen foer vi har kommet iland eller ikke. Vi jobber med en workaround og haaper paa det beste. Vi vet vel svaret rundt kl 0900 UTC paa mandag.
 
Seilforholdene er naa svaert vanskelige og vi tror at hele konkuransen blir avgjordt naa. To baater som laa rundt oss meldte paa vhf at de gav opp (store tunge baater) og satte paa moteren og toeffet mot rum og cola mens vi sniker oss fremover med sitronvann og STOR spinnaker (Big mama in pink) i pusle vind. Hun skal faa henge oppe hele natten ogsaa og det innebaerer at vi maa ha litt flere paa vakt saa vi har introdusert et system hvor den som gaar av vakt har sovende vakt i salongen med vesten paa i to timer etter avgang for aa kunne traa til paa et par sekunders varsel om noe skulle skje... Spennende, veldig spennende, litt for spennende....
 
Og til slutt en liten fiskehistorie: skippern ble lykkelig naar han fikk beskjed om at fiskeforbudet var opphevet. Han (les jeg) kastet meg over stangen og fikk snoeret uti. Men akk nei, det gikk ikke saa bra. Kun 10 min etter satt en ny liten Dorado paa kroken og den ble filetert etter alle kunstens regler, men akk, fiskeforbudet var paa plass igjen etter kun 10 min fisking )-: (-:
 
Haaper dere faar se dennne bloggen paa mandag formiddag.
 
Skippern og gjengen