Lofoten dag 46 Blogg 44

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Fri 7 Jul 2017 17:29

Det ble en av disse magiske morgenene. Solen skinner, speilblankt vann, helt stille og med en liten kopp kaffe.  En litt utålmodig skipper kastet loss alene kl 0800 og la ut på Hustadvika som serverte strålende sol og speilblankt vann. Konsekvensen av dette blir jo riktig nok at vi må leke motorbåt, men flott var det.

 

Vi hadde forventet lite vind og mye regn i dag. I skrivende stund, kl 1300, stemmer det med lite vind, men solen skinner gjennom et tynt skydekke og det er varmt om bord. Av med klær, og av med mere klær, og enda litt til men da blir det stopp for ikke å skremme vettet av fiskebåtene som passerer fra tid til annen.

 

Vi har tydeligvis kommet lengere syd, og nå sitter jeg med bar overkropp. De hvite måkene ser ut som mulatter sammenlignet med den fargen jeg åpenbarer for dem. Og ja, da Charlotte, jeg skal smøre meg. Snart. Kanskje vi nå kan begynne å grave langt bak i skapet etter klær som ikke er av ull, eller er det for optimistisk mon tro?

 

Vi tok en liten u planlagt stopp ute på havet. Vi passerte en nydelig grunne og fristelsen ble alt for stor. Skippern måtte bare fiske. Første kast, to store makrell (som slapp ut igjen), deretter en flott torsk og et par hyser hvorav den siste og største (rundt 4 kg) ble sluppet ut i det fri igjen for å vokse seg enda større og fetere. Vi har mat nok nå og har ikke noe umiddelbart behov for å bli større og fetere. Vi har gratinerings mel ispedd tang og tare og tare salt, så det blir ypperlig stekt fisk i dag.

 

Vi satser på å komme til Ålesund om noen timer. Det blir nærmere 60 nm og en lang stund til havs men det er jo greit når det er så fint som nå. Det er faktisk veldig skremmende å komme til en storby igjen. Neste 50.000 innbyggere og mye biler og styr. Uff a meg.

 

Planen var å ta en hviledag i Ålesund i morgen og så ta Stadlandet på søndag. Imidlertid ser det nå ut som om søndagen blir en dårlig dag å krysse Stad. Det meldes 12 sm SV vind (liten kuling) og rotete sjø og da vil man ikke være der om man ikke har forstoppelse og trenger fart i systemet får å si det slik.  Dette også er en av de tøffeste kyststrekningene i Norge. Mandagen ser heller ikke så lovende ut så vi får vurdere å ta 65 nm i morgen selv om det kan bli litt ynking hos mannskapet (les Katarina). Hun vil jo gjerne tusle rundt i Ålesund og finne noen gallerier og annet goodies.

 

Og så har vi kommet vel i havn i Ålesund og ligger trygt i kanalen på utsiden av en hyggelig kar i en ny Oceanis fra en av fjordene. Fikk et par havnetips av han. For en fantastisk havn, midt i sentrum. Vi har allerede rukket å ta en god sightseeing runde og det blir en til etter middag slik at vi har fått sugd i oss så mye som mulig på vårt korte opphold.  Derfor blir det herved også slutt på dagens blogg uten noe særlig tull og tøys, dessverre.

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image