Lofoten dag 26 Blogg 24

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sat 17 Jun 2017 16:26

Det ble livlig på kaia i Svolvær utover kvelden. Det kom noen flere båter og vi var alle opptatte av å sortere båter slik at alle fikk plass. Motorbåter der det var grunt, seilbåter der det var dypt. Og deretter ble det mange gode tips til Oslo folket om havner vi måtte besøke, om fisking, agn til kveita, været, vinden og slike viktige ting. Det er ikke så mange som ser ut til å være opptatt av Donald her oppe. Det er få av hans spillopper som betyr noe her ser det ut til. Samtalene bekreftet det vi allerede vet, Nordlendingene er veldig hyggelige folk (i hvert fall på brygga). Hadde vi drukket alt vi ble tilbudt hadde det neppe blitt noen blogg i dag. Vi rømte brygga og tok en øl på Ankerbrygga. Veldig hyggelig sted. Det hang et skilt i baren (se bildet) og det fortelles at mange eldre menn stiller seg under skiltet i helgene…..

 

Vi rakk også å være litt turister og stakk innom en isbar. En utstilling av monumenter laget av is og med en bar hvor man drakk drinker i glass gjort av isklumper. Her blir man ikke full av den enkle årsak at det er minus 6 grader der inne, man kommer seg fort ut i varmen (les 11 grader) igjen.

 

Morgendagens tur måtte planlegges nøye. Når er det høyvann, når snur strømmen og hvor sterk er den, dybder på ulike ruter og vindretning på de ulike tidspunktene på dagen. Basert på alt dette ble planen lagt. God natt.

 

I dag sto vi opp tidlig (for Katarina, sent for meg) og kastet loss etter å ha sett at Yrgutta og jentene hadde ombestemt seg om vær og vind, kjipt og en dårlig start på dagen. Men Trollfjorden måtte undersøkes. Det går en haug med turistbåter dit fra Svolvær, men vi vil jo helst se den fra egen kjøl. Været var litt trist så vi skyndte oss litt før tåke og regn ville legge sitt svøp over trollene og fjorden. Vi rakk det fint. En meget imponerende og trang innseiling, men det hele var over fort. «Been there done that». Vi speidet etter troll, men så kun to flotte ørner som sloss (kanskje de var troll som hadde kledd seg ut?). Jeg prøvde å fiske litt, just in case. Vi kunne jo kanskje få noe trollfisk, men det var ingen troll på havets bunn heller (i hvert fall ikke som var sultne). Dessverre har vi ingen teiner om bord ellers hadde vi vel også prøvd å få trollkrabbe, men det ble altså med tanken.

 

Litt slukøra etter mangel på troll, satte vi kursen til havs igjen. Etter mye frem og tilbake bestemte vi oss for Skrova, Nordens Hawai og her ligger vi nå i tåke, vind og regnvær. Vi fikk flyttet på en båt igjen for å få plass og vi ligger med snuta opp i vinden som kommer til å bli sterk både i natt og i morgen. Håper vi ligger trygt.  I dette været er det vanskelig å få øye på rum punch og bast skjørt (for det har de vel på Hawai). Rumen er det vel slutt på (kjenner vi Nordlendingene rett – de tror ikke på lagring) og bastskjørtene har gått innendørs(eller blåst bort som høy). Om de har blåst bort blir det vel åpnet en nudist strand her for flotte sandstrender skal det også være. Vi får håpe ikke sanden blåser bort før vi får se den (sanden altså).

 

Middag måtte vi jo også ha i dag så vi stoppet kort på en liten grunne, litt for grunn og frykten ble bekreftet. En haug med små sei. De to første ble kastet ut igjen, den tredje lot jeg henge på som agn og slapp den ned på bånn (som da hadde kommet litt lenger unna = dypere for de uinvidde). Og det funket. En stor torsk bet på seien som hadde bitt på kroken og opp kom begge to.  Vi drev ut på enda dypere vann og vips så kom turens største fangst så langt, en torsk på rundt 10 kg. Middagen i dag og i morgen er reddet (og dermed fiskeforbud – æsj).

 

Nå er varmeapparatet på, det dugger på vinduene, middag, barbering og en dusj står på programmet. Vi satser på å utforske Skrova i morgen. Halvparten av hvalene som blir fanget i Norge kommer hit. Håper de er fanget før de kommer hit ellers blir det trangt i havna. Her får man kjøpt hval pizza og hamburgere av hvalkjøtt. Hvordan dette harmonerer med rum punch, bast skjørt og nudist strender på vindfulle dager, sies det ikke noe om. Kanskje internet kan hjelpe, der står det jo så mangt der og med dette er dagens blogg over. Torsken skal i gryta.

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image