Lofoten dag 19 - Blogg 16

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sat 10 Jun 2017 16:50

Hei og hå alle sammen,

Jeg har ikke fått skrevet noe underveis i dag heller. Det har vært alt for flott. Nydelig vær, hyggelig seilevind (i hvert fall det meste av dagen) og en helt fantastisk utsikt. Hakeslepp hele tiden bortsett fra når vi spiste lunsj, for da er det jo litt upraktisk å ha munnen åpen hele tiden. Det går jo, men da blir man ikke mett og det må man jo bli. Det har blitt helt slutt på pølser på grillen. Nå blir det valset opp med de mest kulinariske retter til lunsj. Katarina styrer på kjøkkenet og det blir så mye gras (les grønnsaker) at magen lurer på hva i all verden som har skjedd. Kanskje jeg begynner å gro mose istedenfor skjegg på haka snart.

 

Som nevnt lå vi i natt i en helt fortreffelig lagune på svai. Og som seg hør og bør ble det jo da måse egg til frokost. Nei, ikke rå og nei, ikke med Mackøl til. Det er tross alt frokost. Hvordan eggene kom til veie sier historien ikke noe om, men Petter hadde mye blodige skraper her og der (nei det siste var tull, de var kjøpt).

 

Jeg fikk for øvrig helt sjokk i går kveld. En merkelig ost hadde sneket seg om bord med det utrolige navnet Bavaria Blue. Det kan umulig være noen kvalitets ost. Litt usikker på hva vi skal gjøre med den. Om vi gir den til krabbene kan det jo bli en bismak på krabbene og det er jo en uting, spesielt om man drikker god hvitvin til og det er jo ikke sikkert at krabbebestanden overlever en gang. Fikk plutselig en god ide, vi pakker den inn og gir den som presang til Franskmennene som har kommet til samme havn som oss. De spiser jo så mye rart (froskelår og snegler og slike ting) så da går nok osten ned også. De har jo også erfaring med å sende mannskap til sykehus om det skulle bli så galt.

 

For øvrig gjorde mannskapet mytteri i dag. Ingen fisking, ingen fisk til middag. Kjøtt. Riktig nok Chili Con Carne og det er jo godt og trøsten er jo at da kan man kanskje ta et bitte lite glass med rødvin. Jeg får ta et par tranpiller for å holde Omega 3 nivået på plass, og da må man jo kanskje ha en bitteliten Cognac for å balansere Omega 3’en.

 

Vi har i skrivende stund kommet frem til Selsøyvik. Et gammelt handelssted. Nydelig havn og nydelig sted. Butikken var stengt men de åpnet for oss når vi kom. Av en eller annen grunn er vi ikke vant til det i Oslo eller Bærum men kanskje det siver sydover sammen med hyggelige Nordlendinger.  

 

Vi så to store havørn i dag. Imponerende skue. Nesten like imponerende er å se klypebudsjettet i en seilbåt (ref bilde). Ting har en tendens til å blåse av gårde i en seilbåt.

 

Polarsirkelen ble passert kl 1615 i dag. Det ble markert med at vi ikke gjorde noe som helst bortsett fra å si hurra og vifte litt med båtflagget. Det ble ingen jubel fra andre båter av den gode grunn at det ikke var noen båter i nærheten bortsett fra en franskmann (som hadde fått mannskapet tilbake fra sykehuset, ref tidligere blogg) og en tysker og de skjønner jo ikke så mye av Nordmenn som vifter med flagget og sier hurra.

 

Nå er det for fint vær til å sitte ute og jeg har fått en øl i hånden (ikke alkoholfri denne gangen) så da er det vel på tide å avslutte denne bloggen.

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image