Lanzarote

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Fri 19 Aug 2011 20:26
28:55.03N 13:42.02W
 
Hei igjen folkens,
Listen har blitt mye mindre og alt som kan gjøres er stort sett gjort (-:  Hvilken liste ??
Reperasjonslista selvfølgelig (-:   Når vi er ute og seiler skriver vi en liste over ting vi finner som må fikses. Mange av tingene er små, noen av
tingene tror vi er små men blir store og noen ting vi tror er store blir små.
Store og små henspeiler seg på tidsforbruk og i noen tilfeller pengeforbruk.
Det var 43 ting på listen etter de siste ukers seilas.  Her er et par eksempler ; Sy sprayhood (der pingler hjemmer seg bort når det blåser),
Sjekk olje på Generator og motor, Skifte blokk på fokka, rens toalettpumpa foran (æsj..), gå over riggen (Arne har vært i toppen av masten og sjekket det meste) og sjekke aircon (Ivar meldte seg frivillig til å sitte i salongen og se om aircon funket perfekt over en 4 timers periode (-: .  Igår var alle
mann alle i full jobb hele dagen med å fikse ting. Det står nå igjen kun 12 ting hvorav mye vil bli tatt om mellom nå og neste etappe. Båten vil bli løftet på land og spylt under og skrog polert som et eksempel.
Som dere alle skjønner av ovenstånde har vi kommet vel frem til Lanzarote og Puerto Calero. Overfarten fortsatte som beskrevet i vårt forrige innlegg og vi hadde rundt 8 knop i snitt fart. Det er FORT (-: . Puerto Calero er en flott havn. Første båten vi så når vi kom inn var Puma som jo var viden kjent for innsatsen sin i siste Volvo Ocean race.  Arne, Ivar og Skippern stakk bort til Puma idag og vi hadde
flaks. Skippern der heter Ken Reed og undertegnede har møtt han tidligere og vi benyttet anledningen til å gjenoppfriske ”bekjentskapet” og fikk komme ombord å ta litt bilder (men ikke nedenunder!!! Der er det hemmelige (-: .
Resten av mannskapet sto opp tidlig for å reise på sykkeltur. De var av ”ulike årsaker”  litt rustne og
usikre når de strenet mot sykkelene idag morges, men de har nå nesten vært borte hele dagen (har de bare syklet til nærmeste strand mon tro.... (-: ) Og nå får jeg kjeft for at jeg har insinuert noe slik i bloggen (-: Vi får ikke mer moro enn vi lager selv (-:
Vi ble tildelt en flott bås og føler oss vel hjemme. Viktige kriterier for en god ”bås” – i le for vinden, trygg fortøyning og nære alle fasiliteter (les dusj og toa for de som ikke gjør dette ombord (-: ) .
Imorgen blir en litt trist dag i og med at den markerer slutten på første halvdel av seilasen. De fleste av mannskapet reiser hjem mens skippern og Håkon blir igjen for å fikse litt here og der (ref også listen).  Vi er alle enige om at vi har hatt en flott seilas så langt, med mye moro, litt slit og mange herlige opplevelser.
Bloggen tar av ovenfornevnte årsaker en pause nå. Vi kommer sterkt tilbake når det nærmer seg start fra Lanzarote rundt 31/10. Vi reiser da til Las Palmas og forbereder oss til de 2700 NM vi skal ha under kjølen før vi får land i sikte i Karibien (-:
 
Tusen takk til dere alle som har fulgt oss igjennom disse ukene og takk også for alle kommentarene der har sendt oss direkte eller inndirekte. Det gjør det mer motiverende å bruke litt tid på skrive (-:
Hei og hå fra Skippern og hele
gjengen på Capraia (vår flotte dame (-J

JPEG image

JPEG image