Portimao

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sun 24 Jul 2011 18:40
3:06.79N 08:31.40W

Hei kjaere venner,
Det er slik vi vil ha det !

En hel flott dag i Lagos uten aa gjoere noe saerlig annet enn aa handle varer, smoere solkrem, ta en liten tur som turist aa se paa de kjente grottene utenfor Lagos og (vaske baat...). Det var igaar.

Idag kjoerte vi antagelig nesten en hel nautisk mil utenfor havnen og la oss paa svai utenfor de samme helt fantastiske grottene og badet, kjoerte jolle (som viste seg aa ha mange hull i seg) og aa spise Helens veldige gode salat (ja,da skippern spiser litt gress av og til (-: ).

Deretter seilte vi i 3 til 4 m/s vind med liten fokk i 3 knop og fisket og solbadet. Nydelig, nydelig. Vi seilte hele 6,5 mil og ligger naa paa svai i Portimao og holder naa paa aa grille litt kjoett, poteter, loek og tar et aldrig saa lite glass vin. Alle har badet fra baaten i nesten 21 graders vann. Lufttemperaturen er naa 30 grader, men vi vet det blir ganske kaldt med en gang solen gaar ned.

Ellers maa vi jo si at vi er preget av den helt uforstaaelige tragedien som har skjedd i gamlelandet. Vi foeler alle med i alle de tragedier som ligger i kjernen av og rundt det som har skjedd. Helt ufattelig.

Imorgen tidlig setter vi kursen for Villamora som er en stor havn med mer enn 1000 baater og deretter tror vi at vi kommer til aa seile tilbake til Lagos som har saa veldig mye aa tilby. Saa derfor: til dere som kommer som har "Baatferie" (= har ferie ifra baaten), det kan hende at vi har mannskapsbytte i Lagos som ligger ca 50 min med taxi fra Faro flyplass, men det kommer vi tilbake til etterhvert (-:

Naa maa jeg ut aa legge stekene paa baatgrillen...

Skippern