Lofoten dag 15 - Blogg 12

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Tue 6 Jun 2017 17:47

Hei igjen folkens,

Kuringvågen var helt super flott som dere ser av bildene. Hit skal vi tilbake og bruke minst en dag. Folk tørker sin egen tørrfisk og de har åpnet et kafe/restaurant og overnattingsted der. Vi måtte jo da ta en halvliter i kveldsola før vi la oss. Vi er nå så langt nord at sola neste ikke går ned. Stort sett lyst hele tiden. Herlig, bortsett fra at puta og dyna synes at jeg svikter de. Kommer alt for sent i seng, klokken blir glemt her oppe.

 

Startskuddet gikk kl 0845 i dag morges etter en større frokost i cockpit i solen igjen. Vi var da nest siste båt ut av havna, men det spiller ingen rolle, vi tar de igjen tipper jeg. Hovmodig? Ja.. I skrivende stund har vi seilt 37 nm og ligger på skarp kryss i godt driv med PG til rors. Tror han storkoser seg basert på det et stort smil. Kanskje er det delvis påvirket av at vi er iferd med å basere en seilbåt som har glemt at hun er seilbåt og bruker motor (også kalt jerngenoa på fagspråget). Vi tror han er dansk og de pleier jo å seile. Hadde det vært en Svensk Bavaria hadde vi jo forstått det. Men det blåser vel litt for lite og hun klarer ikke å holde samme høyde som Capraia. Er kilingen i magen fryd mon tro.

 

Vi hadde en pit stop på veien for at bestemor og bestefar (Marianne og PG) skulle få hilse på den neste nyfødte sønnen til Kristina som har vett nok til å bosette seg langs skipsleia i Trøndelag. Litt handling av tilbehør til lunsj (ja da, det var lomper) og tilbehør til torsken vi satser på å fiske litt senere, ble anskaffet i den lokale butikken. Deretter begynte jakten på Dansken.

 

Vi satser på å komme til Rørvik i dag. Det gjenstår omtrent 23 NM og klokken er 15:30. Det blir en litt sen ankomst i dag, men når vi har seilt så å si hele dagen på flatt vann på kryss i fin fart blir det allikevel one of those fantastic sailing days. Vi må jo også sette av en halvtime til å fiske middag etter eller annet sted også.

 

Eller kan jeg jo berette at syklene har falt til ro i akterkabinen. De ser ut til å trives der. Nå gjelder det bare å begynne jakten på en sykkelpumpe slik at vi kanskje kan få prøvd de på turen også. Jeg tror de vil like det.

 

Etter en liten pause er jeg nå tilbake. Vi skulle jo ha fisk til middag og nå er det gjort. Vi fisket i en liten halvtime. Først kom det en hyse, men spiste vi jo for et par dager siden og hadde lyst på sei så da flyttet vi oss noen hundre meter og der kom seien. 15 små sei ble behørig bearbeidet til skinn og beinfrie fileter så det blir den middagen. Vi går nå for motor den siste timen til Rørvik på helt speiblankt vann og med varm luft fra land som smeker våre vakre nydusjede kropper. For dusje har vi også gjort i dag. Livet er herlig. Vi er nå snart i havn så her slutter bloggen for i dag.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image