Blogg 19 - St Cristobal - Galapagos under vann.

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Thu 20 Feb 2020 19:37
Blogg 19 - St Cristobal under vann. Dagen idag har vært dominert av dykking. Det ble to dykk på oss idag. Skulle ønske jeg kunne legge ut video for Asle har tatt video med GoPro, men det får bli når vi har fått hurtig Internett igjen. Men to flotte dykk på henholdsvis 12 og 14 meter. Et par seler syntes det var veldig morsomt å leke med oss og surret rundt oss lenge. En skilpadde skyntet seg sakte forbi og mange fisker var å se. 

Dykk nr to var enda hottere, men avansert på grunn av strøm (særlig for en amatør som meg). Vi dykket på et vrak og det var som å svømme i et akvariet. Helt fantastisk. Strømmen stresset meg litt og jeg brukte for mye luft og derfor ble dykket kun 30 min. Men litt av en opplevelse. Begge stedene er kun 10 min med båt fra der vi ligger på svai.

Det er seler overalt på Galapagos. De invaderer alt de kan komme til og ligger å døser helt til de vil ha litt mat og siden de bor midt i matfatet blir det mest soving og lite jakt. Men veldig mye artig å se på for oss. Katarina og Astrid var ikke med å dykket men fikk en flott spasertur til en flott strand hvor de fikk svømt med seler, skilpadder og iguaner. Flott opplevelse for de også idag. 

Må si et par ord om middagen i går også - nydelig mat, bare se på bildet, og prisene stive men ikke helt for galt for oss nordmenn. 

Ellers er jeg igang med et meget alvorlig og seriøst prosjekt. Kan ikke helt måle seg med Darwins prosjekt som ble utklekket her på ST Cristobal, men allikevel svært alvorlig for den involverte, nemlig meg. Jeg har i dag begynt et prøveprosjekt hvor jeg under stor og sterk tvil prøver lå gå i mine flotte sandaler uten sokker. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor jeg blir mobbet så mye fordi jeg ønsker å beskytte min sarte føtter med sokker selv om jeg går i sandaler. Men slik er det altså. Ondsinnede rykter sier at lokalavisen er på jakt etter meg, men det tror jeg ikke noe på.  Jeg går tross alt ikke med hvite sokker (ihvertfall om jeg har andre rene).  Så ettersom jeg nå føler at mobbingen går ut over min livskvalitet, prøver jeg uten sokker. Det innebærer forøvrig også en god del ekstra arbeid, føttene må smøres med solkrem men det er kanskje noe man venner seg til. Jeg kan gi en oppdatering på prosjektet om noen dager. Tipper det blir en fiasko. 

Og med disse forskingsrelaterte utredninger avsluttes dagens blogg.