Blogg 48 - Dag 19 - Slalom

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Mon 23 Mar 2020 00:59
Blogg 48 - Dag 19 - Slalom. Vi kjører Slalom. Vi er for tiden inne i et område med veldig mye squalls, små lavtrykk, med mye lyd, lys, vind og regn. Torden er morsomt, vind passer oss fint får da får vi mere fart, regn avkjøler oss og vasker skuta, lyn er noe skikkelig skitt. Vi kjører slalom for å unngå de nedbørsområdene med lyn. Vi ser nedbørsområdene på radar, bruker deretter øynene for å se om det kommer lyn derifra (lett på natta), finner ut hvilken retning uværet tar og så legger vi om kurs for å unngå lynet. I går måtte vi gå i sirkel.

Vi har godt med mat ombord. Vi spiser på samme «restaurant», på samme bord og med de samme gjestene hver dag men maten er allsidig selvom det blir noe mindre ingredienser å velge i mellom. I går var Katarina kjøkkensjef med en smule støtte av skribenten. Marinerte medaljonger av tunfisk, med malt blomkål (fra fryseren), stekt løk (med noe greier i) og ris. Ikke så dumt det. 

Veldig mange av dere har skrevet til oss på WhatsApp og tilbudt hjelp. Det setter vi veldig stor pris på. Godt å vite at noen tenker på oss, men det er lite noen som helst kan gjøre før vi er fremme i Papeete og får jobbet litt mere med hvilke opsjoner vi har. Det er vanskelig for oss å komme inn på Facebook å kommentere noe der. WhatsApp er hva som gjelder for kommunikasjon ombord. 

I skrivende stund er kl 2 på natten og 1 på formiddagen hos dere. 11 timers tidsforskjell nå. Vi har ca 500 NM igjen til Papeete. Lite vind, det blåser 0,2 sm akkurat nå så det blir jerngenoa (les motor). 

Ellers har vi nå avbooket masser av hoteller som vi hadde planlagt å bo på før «the shit hit the fan». Gudskjelov hadde vi betalt en premium for å kunne avbestille uten kostnad og alt er nå i orden bortsett fra et hotell (og det kan vi sikkert ta på en reiseforsikring). Nå gjenstår det å få igjen penger på en del flyreiser som er booket, betalt og som er kansellert. 

Vi har også betalt for et par meget dyre billetter for å komme til Norge, men alt tilsier at flyene ikke kommer til å gå. Om vi ikke får satt opp noe fly, helst i samarbeid med konsulen og andre europeere, kan vi risikere å måtte blir på Tahiti. Det som da blir spennende er å se om vi får begrenset bevegelses frihet. Vi forblir optimister og lever forbausende bra med usikkerheten. 

Ref bildet. Katarina er kledd for regn og ikke for at det er kaldt. Det er 30,7 grader i vannet så det er varmt nok.

Og med denne litt trøtte og kjedelige oppdateringen avsluttes dagens blogg.