Lofoten dag 17 - Blogg 14

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Thu 8 Jun 2017 16:00

Hei igjen seilere, landkrabber og alle andre,

 

Da har dag 17 begynt. PG og Marianne forsvant dessverre i dag morges (snufs). Nei, de falt ikke over bord, men bordet en buss som første steg for å komme seg hjem til Tønsberg, men de kommer tilbake om bord om noen uker og vi gleder oss.

 

Som noen av dere kanskje husker, jaktet vi på hybelkaniner (om bord kalt kabinkaniner) for en uke siden. Jeg trodde jeg hadde vært grundig i jakten, men nå viser det seg at det var nok noen få kjønnsmodne kaniner som hadde overlevd og de hadde formert seg ganske grundig den siste uken (kort drektighets tid på de der) så nå måtte jeg ut på jakt med støvsugeren igjen. Og nå er det gjort. Petter som kommer om bord om noen timer blir sikkert fornøyd. Det er verre med Katarina (som kommer sammen med Petter). Håper hun ikke har vent seg helt til de nye brillene sine slik at hun synes det er rent nok også. «Ja da, jeg har vasket badet også» (Les; spylt grundig med dusjen). 

 

Gleder meg til å få Katarina og Petter om bord på den videre seilasen. Nå får jeg kanskje skiftet sengetøy også.

 

Solen skinner, shortsen er på, kortermet og godt over 20 grader i Brønnøysund. Det lar seg høre. Det blir liggedag i dag. Fylle på med litt matvarer, spyle båten, planlegge neste ukes seilas, rydde og jobbe litt (litt uvant ord nå om dagen, det siste der).

 

Nå har jeg faktisk vasket tøy, tro det eller ei, jeg klarte det helt alene. Noen kilo med ulltøy henger på ripa på tørk. Ikke si noe til Katarina please. Jeg foretrekker at hun lever i den visshet om at jeg ikke er så god på det. Om hun skulle si at det lukter rent og godt av meg kan jeg jo bare si at min kroppslukt er ganske lik Omo når jeg er på havet. Har også lekt med ideen om å kjøpe en ulltruse i str ekstra small og vise til den og si «se hva som skjedde siste jeg vasket ullundertøyet mitt (men det er vel kanskje å strekke strikken litt for langt). En liten gutt fra Halden med god oppdragelse holder seg jo til sannheten (i hvert fall stort sett).

 

For øvrig hadde de en fin godtebutikk her (godt= seil og fiskeutstyr) så det ble noen kroker og stæsj som jeg helt sikkert trenger. Der hadde de en utrolig stor krok så jeg spurte hva den var til. Damen sa med et smil (og det er ikke mine ord), «den selger vi til Svensker som skal fiske stor torsk». Se bilde. Flere kommentarer er unødvendig.

 

Fikk for øvrig et hyggelig besøk av Frode Nordfjellmark i går. Han bor her i Nord og passer på ryktet til Brønnøysund registeret. Han er også en meget erfaren og dyktig fisker og jeger så det ble en del jakthistorier. Herlig, herlig.

 

Nå har Petter og Katarina kommet om bord, mat handlet, sengetøy skiftet (Hurra, hurra) og nå blir det krabber, reker og litt ost i solen i cockpit. Så nå blir det snart et lite glass med Champagne så da stopper bloggen for i dag.

 

 

JPEG image

JPEG image