Blogg 37 - Dag 8 - Vinden blåser i oss

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Fri 13 Mar 2020 11:20
Blogg 37 - Dag 8. Kl 12 idag har vi vært 1 uke på vei. Nok en gang en blogg fra nattevakt. Det er fullmåne på ekvator. Det er noe trolsk med fullmåne på havet. Den henger gul langt oppe i luften, skinner igjennom et tynt skylag og lyser opp en stripe i havet fra seg til oss. Det er ikke så mye vi kan gjøre med den stripen bortsett fra å se på den og si næh så flott.  

Vinden blåser i oss. Den gjør som den vil og er ikke helt snill akkurat nå. Den virker litt sliten og det blåser mindre. Retningen har også endret seg. Mere rett bakfra. Ikke noe bra. Vi må skjære opp 20 grader for å få seilene til å stå fint. Det betyr en omvei. Det liker vi ikke, veien er vel egentlig lang nok som den er.  I morgen når det blir lyst og vi ser litt bedre blir det nok et seilskifte. Genoa inn og blue water runner opp. Antagelig litt mindre fart, men vi kommer til å gå mere rett på mål. Det hører også til historien at vi har hatt medstrøm. Det har vi ikke lenger så det kommer ikke noe gratis derifra heller. Men havet er blått og fint og det finnes verre steder å være, spesielt i disse Corona tider. 

Appropos mål, etter all sannsynlighet kommer vi til å feire at vi har kommet halvveis i løpet av morgendagen. Under 1500 NM igjen. Vi har seilt fort første halvdel, blir ikke så fort andre halvdel tror vi. Vi regner med 21 dager på turen og håper på 18 dager så mange dager igjen. 

To napp for et par dager siden, ingen fisk ombord, men vi jobber fortsatt med saken. Det var den store happening de siste dagene. Spise, sove, på vakt, lese bok, spise, sove, se på havet, se mere på havet, lese, vakt, se på havet, lage mat, vaske opp, prate med de andre, og slik går nå dagan. I dag har det vært avising av kjøleskap. Det er ikke lett når det er ganske fullt og skuta beveger seg mer enn en gakk, gakk i et badekar med tre unger i. Det har vært en del skyer så gudskjelov sluppet unna solkremklisset. 

Vi har en jolle. Den henger på hekken i sine praktiske davider og det er bra. Henger i stroppen med andre ord. Det som ikke er bra er at stroppen den henger i ryker så litt småreparasjoner der. Ellers fungerer alt ombord nå. (Bank i bordet).

Og med disse måneskinnsinspirerte ord avsluttes dagens blogg.