Blogg 49 - Dag 20 - Bare en Bergen

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Mon 23 Mar 2020 21:52
Blogg 49 - Dag 20 - Bare en Bergen. Dette har vært en dag med god framdrift. Vi er nesten fremme. Nesten bare en Bergen igjen (Oslo - Brgn = 350 NM). I mangel av noe annet å finne på ble det feiring av 413 NM igjen. Champis og sjokoladekake takk. Vi får stadig nye beskjeder. Det siste er nå at vi kanskje blir evakuert med et fly til Paris den 27. Hvordan vi kommer videre fra Paris vites ikke. Paris kan jo også være hyggelig på våren, men vi blir vel bare buret inne der også. Men buret inne i Paris, betyr det croissant, god ost, escargot, entrecôte, vin rouge (Grand cru) ou blanc? Da har vi jo noe å glede oss til?  Vi avventer og ser. 

En del regnbyger i dag også. Men regner med at regnet stopper å regne når vi har kommet litt lenger vest. Rett vest. Det går rett vest, i hvertfall nesten rett vest. 250 grader (for de innvidde). Lite vind = lite bølger = vaskemaskin kan gå på. Lenge siden sist nå. Kanskje godt at en seilbåt ikke kan lukte? Katarina har plagsomt god lukt. Finnes det noe luktespray som gjør at noens luktesans reduseres litt? 

Antagelig får vi ikke noe valg når vi kommer til Papeete. Går flyet blir vi kastet ombord. Det hadde kanskje vært bedre å bli. Sitte i et fly, være på flyplasser og kanskje komme i karantene i Paris gjør at vi, spesielt Katarina, er bekymret for å bli smittet på turen hjem.  I Fransk Polynesia er det ca 20 tilfeller og kanskje bedre å leie et hus utenfor byen med svømmebasseng og ligge litt i isolat der en stund? Men hvor lenge tar det da før vi får lov å komme hjem. May?, juni?, august?, september? Svaret på det spørsmålet er det kanskje litt skummelt å gamble på også? Hva med reiseforsikringen, kan de forlenges? Ja, ja nok om det.

Natten er ellers så langt veldig rolig. Ikke noe mere lyn. Stjerneklart. Fasinerende å se på. Begynner igjen å tenke på hvor uendelig stort det hele er og hvor små vi egentlig er i den sammenhengen. Nattens høydepunkt er at vi passerer en liten øy som vi ikke kommer til å se. 2-3000 meters dybde over alt og så plutselig en liten øy. Merkelig. Den heter Tikei. Lurer på om den finnes på Google Map. I løpet av morgendagen kommer vi også til å passere en del atoller som vi normalt ville stoppet på. Inn i lagunen og dykke og snorkle, nå kun passere. Vi får ikke lov til å stoppe. Snufs. Men vi kommer tilbake. En eller annen gang. 

Ellers, nydelig indrefilet med rødvinssaus akkopagnert av nok en nydelig solnedgang på stambordet i cockpiten. 

Vi ligger nå langt foran de andre båtene i flåten. Det er mye rot hvem som seiler hvor. Det ser de av dere som ser på appen nevnt i en tidligere blogg. Vi har gjort som vi ble bedt om og ser ut til å tjene stort på det. 

Og med disse store ord, avsluttes dagens blogg.