Skagen

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sat 4 Jun 2011 14:11
Første etappe sydover er nå unnagjort. Etter en litt trøblete start med motorhavari og en brukket/klemt finger for kapteinen Hallstein, startet vi HH Skagen Race kl. 21:00 onsdag kveld. Etter 18,5 timer med snittfart på 6 knop klappet vi til kai i Skagen kl. 15.35 på torsdag ettermiddag. Helt fra start og nesten helt frem til Skagen gikk vi på kryss uten et eneste slag. Med ca. 10 sekundmeter og inntil 3 m høye bølger ble det en strevsom og fuktig overfart.
 
Et uhell kommer sjelden alene, så vel iland ble det oppdaget at inverteren, som omformer fra 220 volt til 24 volt, var gått. I praksis betyr det at det ikke er mulig å lade båtens batteribank hverken fra  strøm i land eller fra generatoren. Så det blir foreløpig litt sparsomt med strøm ombord.
 
Det positive opp i alle uhellene var at vi fikk servicefolk til å komme for å se på både motor og strøm fredag morgen. Håpet er å få fikset begge deler på mandag slik at ferden sydover mot kontinentet kan fortsette.
 
Her i Skagen har vi spist god mat, drukket godt øl og god vin, syklet, festet med andre seilere og tilreisende og sett på det enorme folkelivet. Alt ledsaget av strålende sommervær.
 
 
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image