Lofoten dag 48 Blogg 46

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sun 9 Jul 2017 18:41

Værmeldingen sa regn, frisk bris (10 sm fra SV) mitt i tryne så vi vurderte å bli liggende i Silda, men var litt usikre på hva vi skulle gjøre så vi ville gjerne ha litt råd. Det beste er godt nok og vi betaler jo skatt så vi vi prøvde å ringe Erna Solberg, men fikk beskjed om at hun dessverre ikke var tilgjengelig så da kastet vi loss. Regn ble det, og vind ble det. Vi opplevde 17 sm (sterk kuling) på det meste. Kastevinder og fallvinder kommer ned fra de høye og bratte fjellene rundt oss og selv om vi flere ganger hadde bortimot 90 graders kursendring kom vinden mitt i mot uansett. M.a.o. kanalisering av vinden i alle sund som vanlig.

 

Inspirert av mottoet «finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær» var vi godt kledd for anledningen og skippern sang «Summer Holiday» av Cliff Richard i regnet bak rattet bare avbrutt av å svelge litt vann en gang i blant siden det var litt vanskelig å synge av full hals med lukket munn.

 

Men nok en gang, for en imponerende natur. Høye fjell, mange bekker små og store, og grønt og grønt som pynter fjellet med tåkedotter på.  Beklager å måtte si det folkens, jeg hadde ikke byttet med dere som er i syden. Katarina har et litt annet syn på den saken, men det skal bli sol i kveld så da blir vi kanskje samstemte igjen.

 

Midt inne i det verste været satt det tre stykker i en liten, åpen båt og fisket midtfjords. De må ha vært veldig, veldig sultne. Vi vurderte å ta ut litt fisk av frysern og slenge over til de så de kunne komme seg hjem igjen, men da måtte vi jo ha kledd på fisken flytevest og hengt på et drivanker og det ble litt upraktisk men de hadde helt sikkert satt pris på å fiske opp ferdig filetert og skinnfri fisk (og jeg hadde fått en unnskyldning til å fiske litt igjen).

 

Det var bra at kajakkene var skikkelig tjoret på dekk. Når vi går opp i mot vinden blir vindkastene som kommer ombord lik full storm (relativ vind for de innvidde). Jeg så for meg kajakker som løsnet og ble blåst med vinden opp til et eller annet fjellvann hvor noen fjellvandrere sikkert hadde satt pris på at noen kajakker kom på besøk så lenge de ikke fikk de rett i hodet. I så tilfelle hadde de nok stoppet å synge Summer Holiday og blitt en smule mindre glade ville jeg tro.

 

Det er litt merkelig dette med regnet. Det detter ned og så stiger det opp igjen for å deretter å dette ned igjen. Merkelig at det ikke kan bestemme seg for å være oppe eller nede. Kanskje vi kunne forhandle fram en tariffavtale med regnet slik at det ikke regnet ned på dagen når vi har «Summer Holiday». Det burde være på partiprogrammet til Gahr Støre og co for de har jo mange som er gode på å forhandle tariffavtaler.

 

I skrivende stund har vi kommet fram til nok en nydelig havn, Kalvåg. Denne ble varmt anbefalt av en seiler vi traff og ble også anbefalt av Prikken.  Nydelig havn, flere flotte bryggeanlegg, lovende restaurant og veldig i le for Sønnavinden. Hurra. Men nå sier magen at det er på tide med litt påfyll av litt drivstoff så det får bli mere om Kabelvåg i morgen og siden vi ikke fikk tak i Erna avsluttes denne bloggen uten noen kloke ord fra en politiker.

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image