Lofoten dag 43 Blogg 41

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Tue 4 Jul 2017 17:16

Dette ble en begivenhetsrik dag (igjen). Etter en god frokost og mye planlegging av videre seilas ble det en hyggelig sykkeltur over to broer og på tre øyer med utgangspunkt i den lille Aursøyan. På den lille lokale kafeteriaen i Mausund va det my folk ja og de sku væra «Ut i havet festival» som starte i morra. Fiske konkurranse skulle det også være. Vi vurderte å bli en dag til, men vi ville jo helt klart vinne konkurransen og da måtte vi ha vært med på premieutdelingen på kvelden for å ta i mot kongepokalen og da ville vi jo måtte være enda en dag og dessuten klarte vi ikke å finne ut hvor vi skulle plassere kongepokalen i huset så da fant vi ut at det var bedre for alle (ikke minst de store torskene) at vi kastet loss og tok en liten svipptur til neste havn, Sula. Og det angret vi ikke på.  Topp 3 på havner vi har likt best.

 

Sula har 70 fast boende og 1 nesten fastboende. Den nesten fastboende traff vi på vår spasertur. Hun jobbet i hagen, hadde eget firma men hadde pensjonert seg. Nok en hyggelig trønder. Hun snakket ikke både på inn og utpust som så mange andre så det var rett behagelig å høre på dialekten som vi faktisk nesten forsto. Vi tok også en tur opp på fyret. For en utsikt. Nok en gang, vakkert land vi lever i.  

 

I skrivende stund sitter vi på Sula Terna Pub med en halvliter. En meget hyggelig vertinne, Tove, kom å slo av en passiar og det blir nok en middag også her skal du se. Vi skal spise ute, og delvis ute og inne på en skjermet terrasse. Dette stedet kan på det varmeste anbefales (de har en varmelamper ute som Katarina har adoptert), med forbehold om maten for den har vi ikke smakt på enda. Men tips blir det uansett for på tips boksen på bardisken sto det «vi sparer til seilbåt» og den må man jo bare falle for (bare det ikke er en Bavaria eller Oceanis), da blir det bare en femtiøring. Inne i selve puben er det lunt og koselig med en herlig innredning med flott maritim innredning. Den er kåret til Norges vakreste pub av «Vi Menn» og kan dermed ikke forventes å ha et sterkt feminint preg bortsett fra når de lokale og besøkende blomstene blomstrer litt sent på kvelden i god Vi Menn stil. Lurer litt på om Katarina kommer til å stille med tangskjørtet fra Skrova. Det blir vel kanskje ikke noe kongepokal av det, men morsom blir det sikkert, spesielt om det blir sving.

 

Her finnes et flott fyr, rorbuer og hotell. Det eneste som mangler er god internett Connection så Telenor har nok glemt dette flotte stedet. Naturen rundt omkring her er helt fantastisk. Like mange øyer som vi så på Helgelandskysten og fiske skal være like bra her som i Lofoten. Vi har tatt en liten fiske pause. Huden har begynt å få litt fiskeskjell, svømmehud mellom tærne, finner i som begynner å vokse frem der hvor ryggen skifter navn (nei ikke nakken) så det blir vel noe annet i kveld.

 

På den lokale Coop  butikken finnes fiskekroker, maling spann, pyntegjenstander og masse andre nyttige ting vi ikke trenger pluss litt mat. Katarina fant noen flotte servietter med havmotiv (som vi heller ikke trenger) så nå er det ikke vanskelig å gjette hva «mitt skip er lastet med». Hun kjøpte hele lageret. Jeg kan jo kanskje bruke de til andre ting som ikke egner seg å skrive om på en blogg med fare for at blåfargen skal smitte over på mine hvite Bjørn Borg plagg. Men et lite trykk av et blått fyr på baken kan jo kanskje lyse opp en mørk vinternatt.

 

Tove har spurt om jeg kan legge bloggen inn på dere FB side. Vi får se om vi får det til. Og med denne store utfordringen avsluttes dagens blogg.

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image