Blogg 21 - Santa Cruz - Galapagos

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sat 22 Feb 2020 20:54
Blogg 21 - Santa Cruz - Galapagos. Det er jo ingen tvil om at også Galapagos har blitt veldig turistifisert. Det er salgsboder og restauranter over alt. Sikkert de samme T-skjortene som mange andre steder men isteden for Mallorca står det Galapagos eller lignende på de og antagelig produsert på samme sted i Kina. Vi skal bruke dagen idag til å bli litt kjent og se hva vi kan gjøre for å få oppleve det mest genuine og det er sikkert naturopplevelser. Mer om dette i senere blogger får vi anta. 

Innskutt bisetning. Vi har nå bestilt en tur med båt for å snorkle. Hodet til Katarina må også døpes (være skikkelig under i det salte havet). Etter all sannsynlighet får vi se haier på den turen. Nevner dette for sikkerhets skyld nå i tilfelle vi ikke kommer tilbake fra den snorklingen som skal foregå på søndag. 

Hotellet er greit, frokosten er grei nok, prisen er mye mer enn grei nok, varmtvannet har funnet det for godt å finne veien til noen andre rom enn vårt, men aircon er fantastisk og internet den beste på turen hittil. Liten balkong med havutsikt og utsikt til en sjøløve (Katarina måtte minne meg på at det ikke var en sel Kjetil) som har annektert terrassen som sitt territorie. Når noen hopper i bassenget, hopper gjerne den i også. Liker å leke. Ellers ligger den på en solseng når den ikke er ute og finner mat. Hopp i havet, spis litt fisk, fersk, billig og god mat og opp i solseng igjen. Ser ikke ut som den smører seg med solkrem, men blir tydeligvis ikke solbrent. Misunnelig. Solkrempåføringen er dagens mest klissete jobb. Æsj.

 Nydelig middag på oss i går også, med en hel flaske vin på deling. 800 kr på oss to for en hovedrett og vinen og det er jo ikke noe røverkjøp for å si det sånn. 

Appropos mat, fra vår lille men eminente balkong så vi bort til en ansamling av pelikaner. Vi måtte jo bort å se. Et lokalt fiskemarked med nydelig tunfisk og wahoo samt noe rød fisk jeg ikke har sett før (tunfisk med meslinger??). Pelikanene sto rundt og så ut til å diskutere kvaliteten på dagens fangst mens en sel, unnskyld, sjøløve, lå og sov i trygg forvisning om at fileteringen ble håndtert på profesjonelt vis med sylskarpe kniver. 

Og med disse sylskarpe ord, avsluttes dagens blogg