Blogg 6 - Fremdeles Panama City

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Thu 6 Feb 2020 15:35
Astrid, Knut og Øystein (sønn) har kommet ombord. Hurra. Vi hadde ikke truffet de før og det er jo litt spennende når vi skal bo sammen på mindre enn 10 kvadrat meter foran i skuta i noen uker. Men so fare, so good. Vi trives veldig godt i deres selskap.

De siste par dagene har gått med til proviantering. Det er ca 10 uker til vi regner med å kunne gjøre en full proviantering igjen så det er mange små grå celler og store (I wish) muskler som skal brukes. Butikken måtte sende en varebil med alt. 

Selv om insekter ansees å være god mat og kilde til protein, er vi desverre ikke så glade i kakerlakker ombord. Det innbærer at hvert eneste eple, hver eneste ølboks (tror det var ti ....), hver eneste vare som skal ombord blir håndvasket individuelt på brygga før det blir brakt ombord, tørket og så ned i salong hvor det fylles inn i alle tomrom i skuta. Alle frysere og kjøleskap et helt fulle. 

Fiskeutstyr er innkjøpt og rigget og snart klart til matauk. Både Knut og skribenten er interessert i å fiske og konsekvensen er at det ikke er innkjøpt noe fisk. Skipper`n truer med at vi begge må gå planken eller bli kjølhalt om vi ikke får fisk (antagelig best å gå planken om vi ligger på svai i en nydelig bukt - bare badeplattformen er nede.....). Kjølhalt er litt mindre attraktivt om man ikke skal på karneval etterpå siden bunnsmøringen er blå og smitter lett. 

Sana, som jo er er en fantastisk flott skute skal også ha litt stell. M.a.o vi har også hatt litt service folk ombord. De er typisk ikke så flinke i Engelsk (og vi skuffende dårlig i Spansk), så det blir litt armer og bein, men Jobben blir gjort til slutt (tror vi).

Men nå er vi klare for avgang om et par timer. Vi skal fylle opp dieseltankene og litt mere mat, glemte å kjøpe løk pluss litt annet småtteri, men så bærer det i vei til Las Perlas som ligger kun 45 NM (Nautiske Mil) unna. 

Vi sender jo alle bloggene via WIFI på land eller satelitt når vi er ombord. Vi tror at vi kommer til å komme inn i en sone uten dekning på satelitt nettet så litt usikker på når den neste bloggen kommer. Jeg har en ambisjon om å skrive litt hver dag, så om dere ikke ser noe så er det nok nettet.