Atlanter'n - Den har vi krysset (-:

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Wed 7 Dec 2011 20:29
14:04.47N 60:56.94W
 
Kjaere alle dere som har fulgt oss,
 
Ja naa er vi fremme (-: !
 
Den siste dagen og kvelden for seil inn til Rodney Bay startet fantastisk. Med rundt 4 s/m vind fikk vi satt genakeren (Fat Mama)
og raste avsted i 8-9 knop. Helt utrolig og for en kjempe avslutning. Det var en 56 fots baat som kom bakfra med full guffe paa motoren (Lone Star - som han sa "it is just too little wind for us to sail in) som faktisk brukte hele dagen paa aa ta oss igjen, og som kalte opp paa VHF'n at han ikke skjoente at dette i det hele tatt var mulig og at vi saa helt fantastisk ut der vi skar igjennom vannet med saa stor fart -:)
 
Vi gikk i maal 11 minutter over 13:00 UTC igaar. Det ble med andre ord ganske noeyaktig 16 doegn paa havet.  Det var en veldig merkelig foelelse de siste timene mens vi naermet oss St.Lucia i moerket og etter hvert se henne vaakne opp med solen etter hvert som vi naermet oss. Jeg tror nok kanskje at det var ganske greit at det var litt moerkt naar vi fikk god landkjenning. Er vel ikke helt umulig at det var flere som hadde litt fuktighet i oeyekroken naar det plutselig gikk opp for oss, at vi naa, etter mer enn 10 aars prating og planlegging var der om noen faa timer. Det var og er sterkt (-:
 
Og tro det eller ei, hvem ellers enn vaare kjaere venner i Ko Ko dukket opp paa kartplotteren vaar. Nok en gang hadde vi kontakt og de kom krusende vakkert inn bare en kort time etter oss. Maalgangen var selvfoelgelig spesiell, men det virkelig store oyeblikket ble det vel naar vi hadde klappet elegant til kai og ble mottatt med rompunsj, oel, mottagelses kommittee og etter hvert ogsaa den Norske Consulen (som ble litt forsinket fordi han ikke trodde vi hadde vaert saa raske som vi var (-: ). Vi har benyttet UTC tid (London tid) som baattid hele tiden, men den lokale tiden var faktisk 0930 paa morgenen naar vi ankom. Rom, punsj og oel, pluss litt sigar og 4 flasker champagne ble satt til livs foer kl 11:00 lokal tid og det ble veldig heftig (-: . Vi ble gratulert fra hoeyere og venstre og det ble skaalet og skaalet igjen. Jeg tror aldrig vi har opplevd slik stemning noen gang. Veldig heftig - lattern runget over hele oeya og smilene var saa store at selv visdomstennene glitret vakre i solen.
 
Etter hvert kommer flere av vaare nye og gamle seilevenner til brygga og det er vi som tar imot og gratulerer og inviterer paa frokost med rom og seranoskinke og jus og ost og alt ellers livet maatte begjaere. Det er fremdeles mange baater ute og konkurerer og imorgen kommer flere av vaare andre norske venner frem. Det gleder vi oss til (-:
 
Jeg beklager at det ikke ble skrevet noen blogg igaar, men dere maa nok desverre akseptere at andre ting ble prioritert hoyere.
 
Naar det gjelder konkuransen blir jo den ikke konkludert foer alle er imaal fordi en penalty faktor for bruk av motor foerst blir fastsatt da. Imidlertid foeler vi at vi naa har tilstrekkelig kontroll paa alle faktorene i formulaen (godt med Ingenioerer ombord (-:). Og om det ikke skulle dukke opp noen store overaskelser har vi vunnet 1 plassen i vaar klasse. HURRA !!! Jeg kan love at stemningen ikke har blitt daarligere av den grunn (-: . Vi har seilet fortere og brukt mindre motor enn alle de andre i vaar klasse som har kommet imaal. 
 
Jeg tror jeg avslutter her for idag. Det kommer nok litt mere etter hvert, men kanskje ikke hver dag !
 
Hilsen skippern og gjengen
 
 
 
 

JPEG image