Blogg 25 - Gratuler oss

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Fri 28 Feb 2020 15:10

Blogg 25 - Gratuler oss - vi overlevde. For det første overlevde vi en hel dag uten å være sammen bortsett fra kvelden. For det andre overlevde Katarina i sin aller beste velgående på luksushotellet vi ikke tok oss råd til å bo på men som leier ut solstoler ved bassenget for kr 400 for en dag.  Der overlevde hun altså  en hel dag som eneste gjest bortsett fra noen små ender i bassenget da. Kjøkkenet på stedet benyttet den sjeldne anledningen (å ha en ung Svensk / Norsk dame på besøk) til å la damen være prøvesmaker for ulike anretningen. 

 

Ryktene sier også at den samme Svensk/Norske damen var på en 80 minutters spa, neglelakk og Gud vet hva behandling dagen før. Ryktene går jo fort her så det kan være at eieren av spa stedet er tanten til onkelen til søsteren til svogeren som kjenner kjøkkensjefens tremenning som derigjennom fikk beskjed om at en ung, eldre Svensk dame som liker luksus massasje også må ha god smak når det gjelder mat og derfor en god prøvesmaker. Hva vet vel jeg. 

 

Jeg overlevde også. Jeg har svømt med haier. Mange haier, store haier og det 14 meter under vann. Jeg hadde leid en master driver for et par dykk nord for St.Cruz og det var en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Snakk om å dykke i et akvarie. Jeg skal prøve å få lastet ned bilder og kanskje en video for GoPro, men det gjenstår å se. På dykk nr 1 så vi mange flotte fisker og mange hai, men små hai på rundt en meter. Det så søvnige ut. Dykk nr to. På haijakt. Plutselig dykker de opp. De største opp i 2,5 til 3 meter. Hammerhead haier. De så ikke søvnige ut. Det er de med en veldig bred nese. De ser ut som om de har spist en snekker som holdt en planke på tvers. Snekker i magen og planken fremdeles på tvers i kjeften. Det er store i kjeften men ikke så store i munnen, men nok til å spise snekkere og kanskje en og annen villfaren seiler.  Vi vet at dette er farlige haier, men en bok sier at akkurat her i Galapagos er de ikke farlige. De så farlige ut, men vi satser på at de har lest den samme boken som oss og derfor ikke spiser oss. På det meste hadde vi anslagsvis 6 hai av ulik art som sirklet rundt oss.  White tip, Black tip, Galapagos hai (store de også) og Hammerhead. De svømmer så rolig og uanfektet rundt og ser ut som noen døsige munker som kommer rett fra noen timer med meditasjon, men de kan jo eksplodere i en vollsom fart og gjøre ting med oss vi ikke liker.

 

Nå var de jo også en trøst at min dive master var en ung dame. En klok hai burde jo vite at ungt kvinnekjøtt sikkert er mye bedre og mørere enn en gammel seig seiler. En dum hai skjønner kanskje ikke dette og går kun etter størrelse og da ligger jeg dårlig an. Jeg satser på at de er kloke. En hai kom mot meg, men når jeg pustet ut masse luft, svingte den til siden. Det var et flott dykk. En rokke kom glidende forbi og en skillepadde kavet seg frem.

 

Nå er det tid for å rydde i aktre lasterom på skuta så med disse avsluttende, svært lite dramatiske ord, avsluttes dagens blogg.

 

 

 

 

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image