Lofoten dag 16 - Blogg 13

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Wed 7 Jun 2017 15:38

For en dag…,

 

Det var ikke mulig å skrive noe blogg underveis i dag. Værmeldingen var 10 s/m (20 knop) fra SØ (for de uinvidde, det er ikke et sted som heter SØ hvor vinden blir generert og kommer ifra, men Sør/Øst. Vinden synes det er kjedelig komme fra et gitt sted hele tiden, så den bestemmer seg løpende, akkurat som noen politikere gjør, f.eks. han Donald som alle ynder å snakke om).  Men vinden, surprise, surprise ble ikke som meldt. Hatter og høy gikk og gjemte seg, de hadde flydd alt for fort og langt (og det liker de ikke). Jeg vil tippe at bøndene langs kysten måtte binde fast kuer og griser for at de ikke skulle fly over til naboen eller kanskje lengere enn det. Hadde jo vært fint for innavle problematikken. Vi opplevde 10 til 17 s/m med snitt på rundt 14 og da får man tilbakestrøkent hår (for de som har det) og minne for livet (for de som klarer å huske noe særlig).

 

Vi seilte med 3 rev i storseilet og redusert fokk og gjorde ofte opp i 9,5 knop på ren sidevind. Marianne og PG lærte seg fort å kjøre storseilet for å unngå broach. Vi fikk kun en liten en. M.a.o ingen seilas for chickens (og hvorfor man skulle ha kyllinger om bord er jo også litt uforståelig). Vi kom vel fram Brønnøysund og hadde akkurat fått ned seilene når vi fikk et kast på over19m/s, men det er vel nærme nok 10 sm til at YR er fornøyd med det.

 

På det ene bildet kan de med gode øyne se en liten prikk. Prikken er en liten ørn og de har vi sett flere av på turen, en gjøk sang i vei i en annen havn og to ganger har vi hatt fugler om bord (ikke i dag) som måtte hvile seg litt på Capraia før de prøvde å orientere seg og finne veien hjem. Om de hadde prøvd seg i dag hadde de nok blitt asylsøkere på Grønland.

 

Det ble naturlig nok ikke noe fisking i dag. En luring prøvde seg på brygga når vi kom inn, fikk fisk, la fra seg stang og fisk på brygga mens hans skulle hente vann og vips hadde en måke flydd av gårde med fisk, stang og snelle. Kanskje en av måkungene snart hadde bursdag ?

 

Været har vært helt strøkent i dag. Varmebølgen har kommet. Bare et tynt lag med ull utpå (og det var litt for mye) og kun shorts og kortermet i land. 20 grader pluss.

 

Det blir grillspyd med masser av gras til middag i dag og vi er sultne, det ble en litt enklere lunsj i dag. Det er litt utfordrende å lage kulinariske retter (f.eks. pølse i lompe) i stiv kuling.

 

Marianne og PG har ikke blitt skremt. De sier i hvert fall at de storkoser seg på havet selv i mye vind og gode meldinger velger jeg å tro på i motsetning til de andre meldingene. De gjør en super jobb om bord.

 

Hurtigruta ankom mens etter at vi hadde lagt til og en haug med grått hår og spaserstokker kom på brygga og tok bilder av oss så vi måtte smile pent, og det var jo ikke så vanskelig.

 

Nå hører jeg rykter om en liten GT før maten og da er det kanskje best å slutte med bloggen slik at jeg ikke skriver for mye tull, jeg liker jo å være litt seriøs. Nok er nok, bloggen er over for i dag.

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image