Blogg 18 - Galapagos - St Cristobal

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Tue 18 Feb 2020 23:01
Blogg 18 - Galapagos - St Cristobal. Så artig, nå har vi kommet til Galapagos på egen kjøl. Stas og litt merkelig følelse. Artig og annerledes landskap å beskue på veien langs øya St Cristobal. 

Vi fant en passende ankringsplass i god tid før mørket siger på. Vi har hengt opp det gule flagget og vet at vi ikke kan forlate skuta for innsjekkingen har skjedd og kl 0900 idag kommer 9 inspektører fra ulike instanser ombord. Ellen og Asle håndterer alle spørsmål og viser alt som er lagt fram for inspeksjon. At Asle er lege gjorde medisinsjekken enklere. Etter ca en time var alle fornøyd og vi kunne rydde ting på plass igjen. Men vi er ikke helt ferdige enda. Båten skal beskues under. 

Ca en halv time senere dykker dykkeren opp for å dykke et dykk under båten uten dykkerutstyr. Han dykker under og dykket varte et par minutter, føltes det som og han kom opp igjen fra dykket og var fornøyd. Vi var dykkegodkjent. Gule flagget ned og vi kunne praie en båttaxi (en dollar pr snute) og komme oss i land. Det var artig! Selene er over alt. Så søte, så artige, så vondtluktende og så frekke. De går ikke å ha badeplatformen nede, da kommer de ombord. Katamaranene setter på småbarns sperre-nett bak på begge pontoner for å holde de borte.

Det er ingen tvil om hva som gjelder her. Dykking, dyreliv og fisking. Det er en fiskefestival eller lignende i byen. Det grilles fisk og store sverdfisk (lignende den vi hadde på kroken og mistet) kommer til syne. Stort sett de lokale som er der pluss et par utskremte turister inklusive Katarina og undertegnede. Høy og fin musikk og flott stemning. Det ble en lokal øl og så innom et hotell for å få litt Internett og deretter tilbake til skuta på svai. (Vask var også levert på et lokalt vaskeri). 

I morgen har vi bestilt dykking. Det blir veldig spennende. Jeg skal ned på litt større dybder enn tidligere og er spent på hvordan det går. Jeg har med en egen guide.  Det er dyrt her, veldig dyrt her. Alt foregår med cash og det er begrenset med cash vi har med så vi prøver å tømme bankautomater så ofte vi kan. Der får man maks ut et par hundre dollar om gangen og det er ofte lange køer. 

Katarina og Astrid som ikke dykker kommer til å passe på skuta og å ta seg noen runder i byen. Vi er tibake fra dykkingen rett etter lunsj så de blir ikke så lenge alene. 

Og med disse spennende refleksjonene avsluttes dagens blogg.