Forberedelser

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Wed 9 Nov 2011 08:02
Hei Kjære venner,
 
Leif åpnet bloggen igår så nå får vi prøve å følge opp på daglig basis (-:
 
Vi ligger nå trygt og godt i havnen på Las Palmas. Med veldig god fantasi, kan vi kanskje si at vi hører palmesus, men i realiteten er det vel desverre kun bilsus.  Vi ligger nemmelig temmelig nære motorveien (-:
 
Programmet har så smått begynt og vi har begynt å treffe de andre seilerene. Mange nordmenn og det er jo spesielt hyggelig. Vi hadde også første haiker som praiet oss på brygga. En flott ung dame som ville være med over dammen, men vi har jo full båt og dessuten skal man nok være veldig forsiktig med å ta med seg noen man ikke kjenner i siste liten. Noen av de andre båtene har hatt opp til 20 forespørsler (-:
 
Det store eller kanskje heller det lille vanskelige nåløyet å komme igjennom her borte er sikkerhetskontrollen. Det er en lang liste med ting som arrangørene mener bør være på plass for at vi kan maksimere sannsynligheten for en trygg og god seilas.  Vi tok utfordringen igår og gikk igjennom båten nok en gang et par timer før "eksamen" og rettet på et par småting. OG vi gikk igjennom uten en eneste kommentar - VERY WELL DONE til crewet og de andre som har hjulpet til med å få skuta i ship shape.
 
Resten av tiden før start blir nok i stor utstrekning viet til handling, stuing, sikkerhetstrening, seiltesting og strategi og med litt moro attåt.  Det er også en del kursing bl.a. på så moderne ting som bruk av sektstant (-: Håkon, be prepared (-:
 
Nå koker kaffen så nå får vi gi oss for idag.
 
Hei og hå
Skippern.