Lofoten dag 9 - Blogg 6

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Wed 31 May 2017 18:32

Kjære venner,

 

Da er vi i gang med dag 9. Start fra Bekkjarvik kl 0845 i godt Bergensvær, bare litt regn, litt vind og litt tåke. Vi setter kurs mot Bergen i full hardvindsutrustning, men det er veldig godt og varmt (den siste delen av setningen er spesielt myntet på påtroppende mannskap slik at de ikke skal miste lysten til å bli med).

 

Vi fikk faktisk seilt en del på morgenen men det blir vel litt Jonas også for å komme til Bergen i tide (ETA kl 14:00 med leveranse av frakt fra Oslo; to kajakker, to pappesker med klær, 1 jolle, poengsmotor og en fin bag med selskapsklærne til Katarina som kommer om bord om noen dager. Selskapsklær = litt tynnere ulltøy med tilhørende lettere seildress av godt merke.

 

Vi ankom Bergen i god stil og alt utstyret har blitt levert om bord. En liten runde i Bergen by etterfulgt av middag om bord. Nå blir det en liten handletur, vi må kjøpe ull vaskemiddel. Det er jo forferdelig mye sprøyt når folk sier at verden går fremover. Den går definitivt bakover, i hvert fall på dette området. Når en seiler kom inn i havn i de gode gamle dager (og fremdeles i Karibien og andre siviliserte steder) kom det en hyggelig mann eller dame og møtte deg og tilbød seg å vaske dine klær. Noen timer senere kom de nystrøkede og velluktende tilbake (klærne og kanskje også damen eller mannen) og noen mynter vekslet hånd. Nå må vi inn å handle vaskemidler, finne en vaskemaskin som tar mynter vi selvfølgelig ikke har så vi må finne et sted å veksle cash som vi først måtte få tak i ved å lete etter en minibank for deretter å gå tilbake til vaskemaskinene og deretter igjen tilbake for å putte flere mynter på tørketrommelen og så tilbake igjen og har vi da flaks er klærne tørre. Verden gått fremover??? Nåja, det var en stor trøst at Håkon har en militær bakgrunn så det ble i hvert fall tellekanter (-:. Han fikk tårer i øynene når vi passerte sjøkrigsskolen i Bergen i dag.

 

Selve seilingen i dag gikk innaskjærs mellom bakkar og berg og masser av fiskeoppdrett. Vi lekte med tanken om å snike oss innpå og prøve oss med slukstang med fant vel ut at det kanskje ikke  var helt passende. Noen ville kanskje har ergret seg litt over det, i hvert fall den fisken som måtte bite på kroken.

 

I Bergen by lå det et par, tre cruisebåter så sentrum så mere ut som China Town i San Francisco enn torget i Bergen, men det er sikkert bra for Bergen. Vi gjemte oss bort i båten mens turistene fotograferte skuta og oss (når vi stakk ut hodet) hele tiden. Nå har klokken blitt 20 og middagsbuffeene har åpnet om bord i cruisebåtene så nå tør vi vel å stikke opp til gamle Wessel stuen for å ta en øl for gamle dagers skyld så her stopper bloggen for i dag.

 

 

 

 

JPEG image