Lofoten dag 53 Blogg 51

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Fri 14 Jul 2017 16:31

Russere igjen. Etter gårsdagens blogg ble sent inn, kom en flotilje på 5 46 fots Bavaria fulle av Russere inn i havna og istedenfor å legge seg utenpå andre som er vanlig, fløy de rundt omkring på kaia som villfarne humler og ville flytte på flere båter. Captain, captain, could you please… hørtes overalt. Franskmannen i Swanen på innsiden og undertegnede flyttet båten så mye det lot seg gjøre innenfor rimelighetens grenser og skjønte at det ikke kom til å gjøre noe forskjell, men det gjorde ikke Russeren med tatoveringer på ben og armer. Han måtte prøve og det funket selvfølgelig ikke. De kom seg etter hvert (les to timer) på plass og roen senket seg igjen i havnen. Senere på kvelden så vi at de fremdeles flyttet litt på seg her og der. Håper de ikke skal sydover som vi skal i dag for å si de slik.

 

Jeg vet hva jeg skal gi til Katarina i julepresang. Takk for ideen, kjære Franskmann i Swanen. Han hadde nemlig en grønn sokk på høyre foten og en rød sokk på venstre foten, helt sikkert for å holde styr på styrbord og babord. Det funker jo så lenge man ikke er fargeblind og ikke tar på seg seilstøvler. Det er jo litt slitsomt for Katarina og ta av seg buksene og støvlene hver gang hun skal sjekke hvor styrbord er. Slike sokker kan for øvrig være en god ide til julepresang til gutter og menn som ønsker å bli bedre gentlemen også. Det er jo mange som sliter med å huske på hvilken side de har bordamen sin under fetmiddagen. Grønn sone, gutter. Der skal dere primært hold dere. Og for en dame kan det jo også være kjekt å vite hvem som er bordkavaleren om det ikke er opplagt og da er det jo bare å dra litt i de nærmeste mørkeblå buksebeina til de du har ved siden av deg, se ned i retning av skoene (hans) og vips så har du svaret. Grønt er riktig her også. Bare gi de litt coaching og oppmuntring og bare pass på å dra fra leggen og opp og ikke fra låret og opp slik at det ikke kan oppstå noen misforståelser og ubehageligheter.

 

Og se det, liksom-Bergenserne på bryggen kan gni seg i hendene i dag også. 3 nye cruiseskip hadde lagt seg til i løpet av natten og kaoset skulle snart starte. Vi sov ikke så godt i natt. Lyder over alt men vi fortet oss å kaste loss og er på vei. Apropos forurensning, de store skipene slipper ut en jevn, brun sky av eksos døgnet rundt. Forurenser mye mer enn 100 vis av parkeringsplasser med dieselbiler. I Oslo sprengte de jo vekk masser av gamle fiskegrunner i Oslofjorden tidligere i år for å gjøre det lettere for store cruise skipene å komme til byen. Jeg ringte faktisk den gangen litt rundt før jeg kom til den riktige etaten og de kunne informere (litt flaue tror jeg) at de hadde regnet på investeringen og det lønte seg for kommunen (flere turister sjøveien) så da forsvant Miljøpartiets prinsipper som dugg for solen eller som Euroen på fisketorget i Bergen. Prinsippene er flotte, til en viss grad.  Folk kan jo sykle til cruisebåtene på Oslo sykler så da går det litt mindre i minus.

 

Det er nydelig shorts vær med masser av sol, men ingen vind så det blir Jonas i dag også. Jonas fikk for øvrig et lite ettersyn i dag. Vi stakk innom et Volvo Penta verksted, Bjordal og Madsen AS, litt syd for Bergen. Stedet kan anbefales på det varmeste. For en service og så hyggelige folk. En skikkelig Bergenser i blå kjeledress med Volvo Penta i gullskrift på brystet kom om bord. Vi fikk innføring i Jonas sine indre organer og hvordan han har kommet til verden, oljeforbruk, service og masser av andre nyttige ting som de fleste av dere antagelig enten vet eller ikke er interessert i, så det unnlater jeg å skrive om. For spesielt interesserte refereres det til Volvo Penta sine bruker manualer. Jeg tror ikke man får de store latterkulene av de men det kan jo være et godt søvnmiddel.

 

Vi har sett en god del av sjøforsvarets gråmalte farkoster i dag. Minesveipere, Fregatter, MTV’er og lignende, men ingen U-båter siden vi ikke har badet og sett ned i dypet. Masser av staute unge menn i stramme uniformer som gleder seg til å komme i land som stolte haner og lete etter høner som er hanegale i søken på hønelykke. Jeg tenkte et øyeblikk på å tipse sjøforsvaret om Russserne i Bergen havn slik at de kunne få noe mere realistisk å øve seg på. 5 store Bavariar med Russere må vel være artige mål. Men jeg fant ikke rett telefonnummer og sto over. Om ikke etterretningen kunne få has på denne nyheten selv, kan de like godt ha det så godt. Eller kanskje hadde fått nyss om dette og at det var det øvelsene gikk ut på; den store jakten på Russiske Bavariar. Jeg venter i spenning på å lese avisene i morgen.

 

Det lå også to store private lystfartøyer (les 100 fot +) i Bergen med flagg fra land ingen har hørt om. Noen små øyer et eller annet sted i varmen hvor det er mange flotte damer med kjøpt staffasje og store lepper, fete og kjedelige menn med brokete bakgrunn, dårlig samvittighet (kanskje) og dårlig hjerte (sikkert) og en haug med advokater og bankfolk i mørk dress som flyr som fluer mellom bankene, advokatkontorene og gubbene med en haug av hemmelige papirer som må signeres eller makuleres. Jeg prøvde å søke opp eierne på en av båtene og se det, den var eid av en Christensen. Hvem han er vites ikke, men den kan leies for den nette sum av 105.000 Euro i uken. Løp og kjøp folkens.

 

Nå har vi kommet til Bekkjarvik og ligger i molohavna der. Nydelig sted som omtalt i en tidligere blogg. Vi ligger inneklemt mellom to skuter og det er tjukt med båter i havna. I begge er det hyggelige seilere og i den ene er det en Bergenser så det er bare å ta på seg lytte-øra for der går praten uten stopp. Han trenger ikke å puste den karen. Eller kanskje han puster igjennom navlen. I så fall er det plass til store lunger slik det ser ut og det kan jo forklare saken. Og med disse kloke spekulasjonene avsluttes dagens blogg siden jeg må fortsette å lytte høflig og pent.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image