Lagos igjen

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Wed 27 Jul 2011 20:06

37:06.59N 08:40.50W

 

”Kjære utstyrsleverandører til min båt Capraia III, vær så snill og sørg for at utstyret dere selger og har installert i min fantastiske skute, kun trenger vedlikehold eller reperasjoner når jeg har ”ingeniøra’n” om bord” , begynte det brevet jeg sente til alle de 753 leverandørene til Capraia.  Jeg har ikke fått noe svar enda, men jeg satser på mye positiv respons i min store optimisme (-:

 

MEN, watermakeren funker igjen og har produsert bortimot 300 liter vann idag ! (.: !!!  HR gubben med 10 tommeltotter har lest manualer til øyet ble stort og vått og deretter skrudd filtre så det holder. De gamle filtrene var ikke vakre og luktet ikke godt så jeg skjønner godt at watermakeren protesterte. (men hvorfor ikke en uke eller to før når Ingeniøran var om bord ???) (-:   OG jeg  måtte også dykke !! Petter, hvor er du ?  Jeg stakk fingeren langt inn i watermaker inntak hullet og sørget for at det var åpent. Godt med dykkermaske, men jeg synes ikke det er spesielt hyggelig å ligge en meter under vannet og finne det riktige hullet under skroget mens båten danser litt på bølgene (-:

 

Jolla har fått nok en lapp på seg og henger nå lett og fin bak Capraia. Vi får se om det blir flere hull å tette etter dette.  Vi kjørte lit generator og vips nok en maskin som ikke skjønner at ingeniøran ikke er ombord. Feilmelding,,, så det blir det vel litt manual lesing ikveld igjen (-:

 

Vi ligger i skrivende stund ca 3 nm fra Lagos i 30 grader varmt og 23,3 i vannet. Vi har hoppet i havet og jentene ser ut til å være ustoppelig på sol på dekk.  Farten i skuta er nå 0,7 knop så gamle krabber på sjøbunnen krabber nok fortere enn oss akkurat nå.

 

Vi planlegger  å gå inn til Lagos om ikke så alt for lenge, men det er jo så nydlig her ute så hvorfor haste ??

 

Igår lå vi igjen på svai på samme sted som for et par dager siden. Helt herlig. Chili Con Carne med indrefilet sto på menuen og alt forsvant i sultne munner. Det ble nattbading med moril i vannet og stort sett non-stop latter.  Litt gjemsel ble det også, jentene gjemte seg bort i båten (??!?!) men skippern fant de fort, alle lå å fniste sammen under dyna i senga til skippern (-:

 

Ole-Andreas har vært litt slapp på fiskefronten, men har blitt en skikkelig skribent, gudene vet hva han skriver, men skriver gjør han hele tiden om han ikke ser på film på PC.....

 

Det ser ut til at vi kommer til å bli i Lagos og ta noen dagsturer derifra (med båten) intill hjemreisen finner sted. Alle liker seg her og om jolla holder koken, kan vi bevege oss til de veldige fine og private strendene.

 

Skal prøve å få tatt en bildesjau og legge de ut på bloggen senere idag og imorgen (om jeg ikke ligger og skrur på generatoren )-: ) .

 

Hei og hå

Skipper’n

JPEG image

JPEG image

JPEG image