Lofoten dag 50 Blogg 48

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Tue 11 Jul 2017 19:33

For en kreativ sjel. Innendørs strand med sand og sol i taket kunne det lokale SPA tilby. Snorre, du som driver med Start ups, dette måtte vel være en god ide på Snarøya på vår og høst? Vi kunne krydre det med salg av små og mote riktige bikinier, passende og veldig dyre, økologiske sololjer ispedd ingefær eller gurkemeie etter valg, fotograf som kan lage profilbilder på FB, flotte muskuløse badevakter fra Italia, massasje, et lite besøk av den gjenoppståtte John Lennon som nynner litt på ugjenkjennelige Beatles låter, fotmassasje (stiller du opp Tine?) og en fin SUV parkering på utsiden hvor bilene kan få litt manikyr mens de venter. Et månedsabonnement på 10.000 (introduksjonstilbud) er vel kanskje nok til at det kan bli en snakkis, for å starte litt forsiktig. Sand kan vi hente med henger i Nord-Norge for der er strendene bare til pynt allikevel. Sandkornene ville sikkert bare bli glade for å kunne kose seg med noen sunde kvinnekropper og å få komme på FB de også. Oops, vi må ikke glemme champagne glassene med sunn og næringsrik champagne og annen næringsrik drikke, fri for gluten og med mye fiber og antioksidanter (er det slik det staves? Det var litt vanskelig). Litt tørket tang som snacks hører til (plukker litt i morgen tidlig).

 

Ellers kan vi nok en gang bekrefte at, spesielt den mannlige, lokale befolkningen, ikke er spesielt taleføre. Det kom inn en båt litt sent hvor fruen satt med en rokk og drev aktivt med spinning av ullgarn. Vi måtte jo stoppe og slå av en prat og i et forsøk på å få mannen til å si noe spurte jeg om han kanskje drev med sauer. Etter en lang tenkepause kom svaret. «Nei». Men likte han i det minste sauekjøtt da? «Ja».  Han satt barbeint og ble kanskje litt lei seg for at vi oppholdt kona. Han var vel redd for at sokkene ikke skulle bli ferdige til «nettene blir lange og kulda setter inn» så vi sluttet å forstyrre og tuslet videre til puben hvor vi fant den lokale ølen og flotte lokale ølglass som vi kjøpte 12 av (ikke de som er avbildet, spesialutgaven om jeg tør be).

 

Vi kastet loss tidlig i dag morges i påvente av liten kuling ut på dagen. Vi har gjort unna 30 nm og har kommet tilbake til Værlandet hvor vi har vært før (ref tidligere blogg). Underveis fikk vi en liten kappseilas med en Finne, men han fikk tilbakestrøket hår og minne (det rimte jo) for livet. He, he, jeg konkurrerte selvfølgelig ikke, men det gjorde jo han så da måtte han jo settes på plass. Vi er tross alt i Norge (og glemmer at Capraia er Svensk). Han sa ikke noe han heller, men det gjør jo ikke Finner og det er jeg jo vant til.

 

Værlandet er en flott liten havn selv om det uler litt i riggen og gynger litt i kulingen. Den lokale baren satte stilen for «kjeringvalg» her i Sogn og Fjordane. Der hang den en liten annonse, «Kjering søkes, må være flink til å sløye og agne og ha båt og motor. Send bilde av båt og motor».

 

Nå blir det ut på tur og se om det er noe annet vi kan skrive om. Og nå er vi tilbake og det var det.  En kreativ sjel hadde laget en frisbee golfbane i naturen (se bilder). Herlig. Passet litt dårlig å prøve i kulingen. Et velrettet kast hadde sikkert flydd helt til Oslo med Nord-vesten og kanskje hadde den landet på Fornebu kultursenter hvor den sikkert hadde blitt sett på som en gave fra himmelen og med en beskjed om at kunstnere i Norge må begynne med sin egen variant av den Franske alpeluen som er så populær hos kunstnere der og Katarina hadde sikkert hengt seg på den nye moten, satt den på hodet festet den med en fargerik flettet strikk. Imidlertid er jeg ikke overbevist om at hun hadde kledd den,så derfor kastet jeg ikke en frisbee. Man er da tross alt logiker.

 

Sjokket var stort og jeg lurte på om alle mine skriblerier om stumme menn ble drept da en ung mann (litt over 60) kom bort til oss og begynte å prate. Men vi hørte jo fort at det var en Bergenser og de er jo født med så mange 5ere i magen at det skrangler selv når de står stille så det ble en lang og god prat. Et godt tips til morgendagens havn kom også så da må resten av kvelden benyttes til å finne havnen på kartet og planlegge seilasen dit. Og med denne gode målsetningen avsluttes dagens blogg.

 

 

 

 

 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image