Biscaya III

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Wed 29 Jun 2011 09:08
45:03.87N 7:49.90W
 
Hei og haa,
Doegn to er over. Vi har sett mye dyreliv og ingen baater. Foerste syn var et par delfiner, deretter ble det ropt hval, hval og der laa det to store hval og blaaste ikke langt fra baaten. Vi floey forbi i 9 knop (-: . Deretter kom det en stor flokk med delfiner som lekte seg med baten. De hadde nok en konkurase om hvem som kunne svoemme naermest baaten. Seilingen var fantastisk hele dagen - sloer og over 90 nm i godt vaer. Natt nr to er naa over. Det var en flott natt ! Flere saa delfiner og Arne noet konkuransen fra premieplassen foran forstaget . Leif og Petter saa delfiner som svoemte  i morilden mens skippern skvatt naar morilden kom inn i toalettskaala ...
 
Tidlig paa morgenen ble spinnakeren satt, vi seiler naa med revet storseil og spinnakeren oppe mens Kjetil steker egg og bacon som fortaeres i cockpit is straalende solskinn. Vi fyker 8 knop + gjennom vannet men stroemmen stjeler litt fart akkurat naa. Bedre seiling enn dette blir det ikke. Passelig med sjoe og spinnkaer i kortbukser over biscaya er ikke alle forunt (_:.. Fiskesnoeret har ogsaa kommet ut, men ikke noe lykke enda - det gaar vel kanskje litt for fort.
 
Beregnet ankomst (ETA) blir sent i kveld - antagelig m[ vi finne havna i stupende moerke og med en vindstyrke som da forventes aa naerme seg liten storm i kastene saa litt jobbing med seil og navigering blir det nok om noen timer men det gaar nok helt fint. Det Spanske gjesteflagget er paa plass (-:
 
Reparasjonslista vokser litt, men ikke saa mye at det er bekymringsfullt. Ellers har watermakeren gaatt tre timer inatt saa vi har produsert ca 120 l med ferskvann og Leif og Arne slo til med en dusj med en gang (-:
 
Greetings fra Skipper'n og crew

JPEG image