Re: Atlanter'n dag 10

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Tue 29 Nov 2011 17:15
18:26.02N 40:27.20W
 
Hei og haa alle sammen,
 
Er det noen av dere som har proevd aa sove i en berg og dalbane paa svarte natta, med gode solide sidebevegelser og masser av rare knirke lyder ? Og akkurat naar du er iferd med aa sovne kommer det et sterkt rop i det fjerne "ALLE MANN PAA DEKK" . Som vi skrev om i bloggen igaar hender nok det (nesten hver natt naa). Det gaar da ca 1- 3 min og alle mann er oppe med vest, hodelykt og seilhansker (ellers er paakledningen litt ymse, men det er jo varmt og godt (-:),  dekklyset slaaes paa og situasjonen forklares. Ofte er det for sterk vind og seilskift er paakrevet, og fort (-: .
 
Naar jobben er gjordt blir det typisk mye godord og de som ikke er paa vakt kryper sakte og sikkert ned i Berg og Dalbanen igjen og lar adrenalinet synke og haaper paa aa faa en liten blund paa oeyet uten aa dunke alt for hardt bort in naboen.
 
Ja, da, vi har det fint (-: noen smaa dupper paa dagen kompenserer for manglende nattesoevn. Nydlig mat hver dag hjelper paa livmaalet og humoeret. Vi lager varm lunch og middag hver dag (-: Groennsaker og frukt har klart seg forbausende bra og den Spanske Seranoskinken som henger i salongen minsker dag for dag. Ingen vil inroemme at de spiser av den, men mye blir borte hele tiden... Mistanken gaar mye i retning av Arne som har et spesielt lag med kniven i skinkeskrotten (-:   (Naa er det ingen her, kanskje jeg skulle ta en liten bit jeg ogsaa (-: )
 
23,30,42. Dagens noekkeltall. 23 grader om natta, 30 grader i skyggen om dagen og 42 grader i sola. Litt anderledes enn aa sitte paa ei hytte paa fjellet i minusgrader ..
 
Vi kjoerer naa generator og da kan vi ogsaa kjoere litt aircon saa temperaturen nedenunder er akkurat naa veldig bra men det gaar fort over naar generatoren stopper om et par minutter (om vi faar den til aa stoppe da - vi har som tidligere nevnt slitt litt med det). Ellers bruker vi mye mere vann enn vi hadde planlagt. Vi produserer droeye 100 liter vann pr dag og vi har dusjedag annenhver dag (-:
 
Ellers er det ikke saa mye mer aa fortelle fra Capraia idag saa hei og haa fra oss (bortsett fra at Kjetil har begynt aa lage eplekake og at Leif driver og skrur paa kicken som har faatt seg en solid smell og maa settes ut av funksjon og erstattes med gammeldagse tau og top lift til bommen..
 
Mange hilsener fra hele gjengen
Skippern
 
 
 

JPEG image