Blog 29 - Ready for take off.

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Wed 4 Mar 2020 21:28
Blogg 29 - Ready for take off. Siste dag før avgang ble benyttet til nok en dykketur i et havet som ser ut som et akvarie under vann. Haier, rokker, masser av flotte fisker som har pyntet seg for karneval og andre festivitas.  Det som var spesielt denne gangen var at vi dykket  i en vegg. En fjellvegg under vann. Med høydeskrekk er det umulig for Katarina og skribenten å klatre i en fjellvegg, men under vann, se det er noe annet. Aner ikke hvor langt det var helt til bunn og det var kanskje greit nok. Sveve sakte frem og tilbake og dypere og dypere nedover undervannsveggen mens vi så inn i fjellhyller for å se om vi kunne finne noen sovende hai og det gjorde vi. De våknet, de var ikke morgen gretne og smøg seg forbi oss. Jeg kunne tatt på en som var like store som meg (ok, litt mindre mage da). Litt scary men memory for life. White tip sharks. Ellers så vi verdens minste pingviner som kun finnes få steder her på Galapagos og ingen andre steder. Guiden påstår at de kan svømme i 90 km i timen. Mulig? 

Tenk dere en tre ukers nydelig seilferie i godt og varmt vær, uten noen stress for å komme i havn eller for å finne en fin plass i havna. Det er det vi skal starte nå. Vi kaster loss idag kl 12 lokal tid. Det blir kl 19 norsk tid. 

Vi skal nå seile mer enn 300 nautiske mil. Det er lenger enn å krysse Atlanterhavet og vi kommer til å være så langt fra land som det mulig å være på jordkloden vår. Værmeldingen er god. Antagelig litt for lite vind i begynnelsen, men vi går en liten omvei for å finne den og en deilig strøm som skal skyve oss i riktig retning. Vi regner med at vi er underveis i ca 3 uker. Det kan bli litt mindre men det kan også bli litt lenger. Det er vinden som bestemmer. 

Vi kommer helt sikkert ikke til å ha nett hele veien så usikker på når dere får se neste blogg og nettet er også nede idag så jeg er usikker på om denne blogggen kommer frem. Det kan være at jeg kommer til å måtte sende noen blogger uten bilder. Time will show. 

Og med disse avsluttende ord, avsluttes dagens blogg. Det er litt for mye på programmet til å skrive mer. Ønsk oss god tur videre. 

JPEG image

JPEG image

JPEG image