Lofoten dag 13 - Blogg 10

Katarina og Hallstein på tur - Nå med SY Sana
Hallstein Moerk
Sun 4 Jun 2017 15:02

Ålesund, Hello and Goodbye. Vi kom inn til Ålesund kl 16:15 i godt drive i 10 m/s. Og heldige var vi da en Fleming forlot en flott longside plass midt i sentrum (longside for de uinvidde, er når man legger siden av båten inn til brygga). Vi lå på en flytebrygge uten fare for å henge båten på tørk (ref forrige blogg for de som husker dårlig) og hadde masser av vann under kjølen.  

 

De blide oppsynet av Per-Gunnar (PG) og Marianne møtte oss på brygga med mange poser av mat så nå er nok «gress» i nettet igjen. Sundt skal det være.

 

For noen uker siden fikk jeg en fantastisk ide (det føltes i hvert fall slik da). Sammenleggbare sykler må jo være superflott å ha med seg på tur og med et lite innslag av impulsivitet, kastet vi oss over Finn.no og fant to flotte sykler en fotograf hadde vunnet i en fotokonkurranse. Han syntes nok det var litt vanskelig å ta flotte bilder når han syklet og det kan man jo selv vi seilere forstå. Syklene kom om bord uåpnet i to pappesker og da dukket det helt overraskende opp en liten utfordring eller to. De skulle jo stues bort et sted og båter kommer dessverre ikke med ferdig oppsatte sykkelstativ.  Vi kunne kanskje montere noen sykkelstativ, men det kommer vel kanskje til å se litt rart ut. Vi er tross alt ikke en Bavaria. Vi kan kanskje sette på daviter og la de henge på tørk der, men da blir det jo uforholdsmessig dyrt og det er kanskje ikke et vakkert skue det heller. Trøsten er at vi hadde fått gravd fram alle pynteputer og pledd så da kan det jo kanskje finnes en løsning i tomrommet. Noe må vi jo ha å tenke på underveis. Den andre utfordringen var å få satt syklene sammen nede i kabinen i en båt, men med litt hjelp fra PG klarte vi å få sammen den ene sykkelen og til og med etter hvert klarte vi å brette den sammen. Den andre ligger foreløpig uåpnet i akterkabinen. Ref bildet. Livet er herlig.

 

Vi måtte jo feire at vi hadde fått sammen sykkelen og gikk på restaurant. Nydelig fisk og flott servering. Litt uvant å komme inn i sivilisasjonen og måtte oppføre seg pent, men jeg tror det gikk tålelig bra. PS ! vi hadde til og med tatt en dusj.

 

Vi sto opp tidlig, sa farvel til Håkon (snufs), fylte diesel og kastet loss. I skrivende stund er vi på vei videre nordover i 2sm nordavind (midt i mot) og har gjort unda 23 nm. Tanken er å se om vi kan få unnagjort Hustadvika (veldig utsatt for mye grufs i dårlig vær) og komme oss til Kristiansund. Det er drøye 60 NM og det blir en laaang deilig dag på sjøen igjen. Nå er det snart lunsj tid og da blir det vel noe mat på grillen igjen. Det er en stor hemmelighet hva det er, men det begynner på Pø og slutter på er. Send meg gjerne en sms om dere vil ha flere hint om hva det kan være.

 

Nå er lunsjen unnagjort og vi har seilt i 3- 5 knop i myke dønninger og jeg lurer litt på om ikke Ole Lukkøye var på besøk en bitte liten stund også. Dagens middagsdiskusjon endte opp med fisk, så da fant vi en lovende grunne, sang litt forlokkende og etter noen få minutter trakk PG opp 3 Hyse på en gang. Så var det gjort. Slakting og filetering ble gjort etter alle kunstens regler så nå ligger det fine skinn og beinfrie fileter og venter på videre kulinarisk behandling. Den eneste store beslutningen som må tas i dag er hvilken rødvin som passer best. Men den diskusjonen får vi ta senere. Vi har igjen ca 6 Nm til Kristiansund så da tror jeg vi avslutter dagens blogg.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image